• 9.197.565 stemmen

Geregisseerd door: Jochem de Vries

Met onder meer: Juda Goslinga

Gesproken taal: Nederlands

Plot Cornea

Thomas is een 40-jarige man die zijn ex-vrouw achtervolgt. Zeventien jaar lang hebben ze een relatie gehad, maar Thomas lijkt de toekomst zonder haar niet te aanvaarden. Als hij ontdekt dat ze een nieuwe liefde heeft, drijft het Thomas tot wanhoop.

Geschreven en geregisseerd door Jochem de Vries. In september zijn de opnames gestart.

In het voorjaar van 2014 verwacht in de bioscoop.

Cornea | a film by Jochem de Vries - corneadefilm.nl

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Weet niet of het er wat mee te maken heeft, maar Cornea betekent hoornvlies (van je oog) - voor wat het waard is.

Merkwaardig, deze film lijkt tussen de wal en het schip gevallen te zijn.

Trailer (Vimeo)

A-film zie ik in de trailer, maar bioscooprelease is er niet meer van gekomen.

* Cornea selected for Official Competiton of the Nordic Film Festival and for CINEMAFEST, Mexico.

* Cornea won BEST FILM and BEST ACTOR @ Montelupo International Film Festival, Toscane, Italy

* Cornea is selected @ HAMBURG FILMFEST, GERMANY

* Cornea will have it's premiere @ the NETHERLANDS FILMFESTIVAL on September 26th 2014.

It is selected for the OFFICIAL GOLDEN CALF COMPETITION.

avatar van mikey

mikey

Vanavond 19.30 in Ketelhuis (AMS). Eenmalig vooralsnog, bij succes meerdere voorstellingen (vernam ik via via). Ik ben er.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De hele film valt ongeveer zo samen te vatten: Juda Goslinga staart betekenisvol voor zich uit. Soms naar zijn ex-vrouw (Rifka Lodeizen). Soms naar andere de vrouwen waar hij moeizaam contact mee heeft. Soms loopt hij in zijn blote bips of boxershort door het beeld om zich naast symbolisch ook 'gewoon' bloot te geven. Soms staart hij als oogarts zijn patiënten in de ogen, omdat het 'Cornea' (2014) er natuurlijk voor staat dat de kwetsbare man uit een beschermingsmechanisme blijft vastklampen aan zijn voorbije liefde. Soms rijdt hij rondjes in zijn auto om door de voorruit naar dingen te staren. En als er dan iets gebeurt, is het zo buitensporig en extreem dat het een te groot contrast vormt met het tergende slakkengangetje van ervoor. Goslinga is best goed in staat om kleine, onuitgesproken emoties te acteren, maar het acteerwerk gaat verloren in een onsamenhangende film die nooit een fijn vertelritme weet te vinden. Hij stond erbij, keer ernaar en deed niets. En ik zag het gebeuren zelf onbewogen aan.

In één woord een waardeloze film, ik heb hem afgekeken, maar met kromme tenen, film heeft totaal geen inhoud, slaat echt helemaal nergens op......typisch Nederlands.......

avatar van fritsje

fritsje

Het ideale slaapmiddel op tv,wat een butt-film,langzamer en saaier vind je ze niet!

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/thriller film...

Goed verhaal, maar zou niet spioneren..

Goed acteerwerk...

Bekende actrice Rifka Lodeizen...

Goed beeld HD...

Goed achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)..

avatar van mistral59

mistral59

wat een prut film. je begint eraan dan denk je nog misschien word het nog wat. en dan heb je zo waardeloos einde. bah zonde van me tijd.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Wat een prachtrol wordt er door Juda Goslinga neergezet! Depressief tot in z'n haarvaten, erg knap spel in een film waar verder weinig gebeurt. 3☆