• 9.373.511 stemmen

Io Zombo, Tu Zombi, Lei Zomba (1979)

Komedie / Horror | 97 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Nello Rossati

Met onder meer: Duilio Del Prete, Renzo Montagnani en Cochi Ponzoni

Gesproken taal: Italiaans

Plot Io Zombo, Tu Zombi, Lei Zomba

"Horror/sex comedy about four zombies who are running a hotel and trying to eat their customers"

De film gaat over vier zombies die een hotel beheren en hun klanten opeten. Deze daden leiden ertoe dat de vier zombies in een winkelcentrum terecht komen, opgejaagd door de overheid en hordes andere hongerige zombies.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Goede toevoeging . Ik snap alleen niet waarom hier 1983 als productiejaar staat vermeld, daar waar hij in 79 uitkwam, zoals zelfs IMDB aangeeft. Waaruit volgt dat deze in hetzelfde jaar uitkwam als zombi 2...je mag dus aannemen dattie een slaatje probeerde te slaan uit het succes daarvan, maar gezien de afwezigheid van citaten- als ik me goed herinner- uit die film, lijkt het er eerder op dat deze net als het Fulci werk direct geinspireerd is door Romero, die wel wordt geciteerd.

Het meest memorabele is dat deze zombiekomedie werd gemaakt lang voordat zombie "komedies " een nog grotere plaag zouden gaan vormen dan welke zombie invasie dan ook. Bovendien kan de film zich roemen op het tamelijk treurige wapenfeit dattie de enige goreloze post-Romero zombiefilm ooit is...de zgn. zombies onderscheiden zich slechts door een nu en dan wat autistische motoriek en een bleke teint van het gewone mensenvolkje der levenden., om maar aan te geven hoe non budget en inspiratieloos dit is

Verder is dit een prul , duidelijk zonder enig budget in no time in mekaar geflanst, al had men een nog redelijke cast weten te verzamelen. De zombies zijn behalve grafdelver Montagnani die mbv zwarte magie 3 dode verkeersslachtoffers tot leven wekt Del Prete, Ponzoni en Vargas.

In hun motel krijgen ze bezoek van o.a. Mazzamauro, D'Angelo en Nadia Cassini .

Het betreft hier duidelijk ook een kiddiefilm, getuige het zoontje van Mazzamauro dat als eerste doorheeft dat de 4 zombies zijn. De striptease van Cassini lijkt dat tegen te spreken, maar babbo wil ook wat en bovendien : ze gaat niet eens naakt...

De film eindigt- na een Romero supermarkt sequentie maar volgens mij hadden ze de idee erachter niet geheel begrepen- met het ultieme zwaktebod.

Slechts voor mensen die echt iedere zombiefilm gezien willen hebben, en ik vrees dat dat er heel veel zijn hier.