• 9.372.024 stemmen

Met onder meer: Jim Deddes, Sallie Harmsen en Anna Raadsveld

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Bowy Is Binnen

Vier vrienden bezoeken een openluchtfeest. In de rij voor de kassa raken ze elkaar kwijt. In de opeengepakte menigte ontstaat paniek en er voltrekt zich een ramp. Alles komt op scherp te staan: hun onderlinge verhoudingen, de manier waarop ze reageren en hoe ze eruit tevoorschijn komen. Een van de vrienden komt om het leven, de anderen worden als held, slachtoffer of schoft gezien. Maar misschien is de werkelijkheid genuanceerder?

Vanavond op tv!

"een aangrijpend verhaal dat op een realistische wijze wordt verteld met overtuigende acteerprestaties."

Recensie Neerlands Filmdoek

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Aardig bedacht uitgangspunt, maar de personages zijn van het soort dat in de gemiddelde horrorfilm als slachtvee dient.
De paniek-in-de-menigte-scene is in ieder geval overtuigend gedaan en de consequentie van Bowy's impulsieve actie verdient een bonuspuntje.
Tamelijk goed bedacht plot, redelijk geacteerd, maar schiet wat tekort in filmisch camerawerk (het blijft wat typisch TV-film-voer).
Visitekaartje dat wat talent door laat schemeren, maar nog niet echt geslaagd is.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een film voor en door jongeren. De horrors van een festivalbezoek. Af en toe goede scenes zoals zaken die op improvisatie lijken. Als iemand mag doorgaan in een emotie of gedrag ziet het er vaker wat meer ongedwongen uit.
Acteren vind ik dus wisselend van kwaliteit en teksten worden regelmatig toch te geforceerd uitgesproken. Het heeft m.i. met regie en montage te maken. In dit soort 'realistische' films zou de tekst en het streven naar perfectie in uiterlijk iets meer losgelaten mogen worden en zou meer 'in de emotie' gezeten kunnen worden.
Ik heb verschillende drama uitvoeringen bijgewoond van middelbare scholen en daar zag ik vergelijkbare uitvoeringen qua niveau.
Pas vanaf het gezongen kinderliedje en na het kwijtraken van het meisje komt het wat 'echter' over op mij.
De switch in sfeer vind ik prima gedaan. Het duurde wel een poos voordat ik mij geëngageerd voelde.

Geen slechte film, maar met wat schoonheidsfoutjes. Het geeft in ieder geval via het onderwerp en de vormgeving op een aardige en realistische manier enkele elementen uit de leefsfeer van jongeren weer.

avatar van missl

missl

Deze film gaat over 4 vrienden die naar een festival gaan, ik vind dat de tijd voor ze er zijn te uitgebreid besproken wordt waardoor de paniek te kort in beeld gebracht wordt. Deze film had net iets langer moeten duren want het is een interessant concept.