• 9.370.278 stemmen

El Latigo contra las Momias Asesinas (1980)

Actie / Horror | 82 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Ángel Rodríguez Vázquez

Met onder meer: Juan Miranda, Rosa Gloria Chagoyán en Marco de Carlo

Gesproken taal: Spaans

Plot El Latigo contra las Momias Asesinas

De gemaskerde held Latigo gebruikt zijn zweep voor allerhande klusjes, maar bovenal om boeven te ontwapenen en op hun donder te geven. In het dagelijkse leven gaat hij echter ongemaskerd en anoniem over straat als Alfonso. Hij tracht zijn geheime identiteit verborgen te houden. Wanneer Alfonso in aanraking komt met een lijk, stuit hij al snel op de verantwoordelijken. Het betreft een groep mummies. Hij besluit zijn alter ego Latigo in te schakelen en bindt de strijd met hen aan.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er meerdere van : Latigo films...die latigo 1 van de talloze comic helden van het Zorrotype : een in het zwart gehulde, gemaskerde wreker die incognito onder ons vertoeft en geen ruchtbaarheid geeft aan zijn hogere missie. Hij wordt hier geintroduceerd als een soort psychotische SM meester die tussen Mayatempels met zijn zweep in de lucht slaat. Zijn naam heeft hij dus niet voor niets.

We leren vervolgens dat el latigo in het burgerlijk leven Alfonso heet en zich heeft vermomd als - alla Clark Kent- bebrilde nerd. We leren ook dat hij bevriend is met meneer pastoor die als enige op de hoogte is van zijn missie, en tevens dat hij huisvriend is van een locale famile, geleid door patriarch Juan. Hij wordt uitgenodigd voor een familiediner, waar Juan- zoals dat bij dergelijke gelegenheden gaat- bizarre anekdotes opdist. In dit geval een ouwe familielegende, en de vloek die op zijn familie zou rusten, uitgesproken daar een ouwe Mayatovenaar die heeft gezworen zijn familie uit te roeien.

Volgt een flashback waarin we de voorvader van Juan leren kennen : zijn oudoom....Alfonso. Ook vertolkt door Miranda. Zodat het ons begint te dagen waar die Alfonso mee bezig is : het wreken van zijn familie, die 100 jaar eerder werd uitgeroeid door boze Indianen. Daarmee hebben we ook een duidelijk verschil tussen latigo en zorro aangestipt: i.t.t. Don Diego verricht deze wreker zijn missie vanuit gene zijde, en zitten we op het terrein van het bovennatuurlijke.

Bij dat bovennatuurlijke horen ook monsters en creatures : in dit geval mummies. Ook deze lieden hebben net als Alfonso 100 jaar gewacht om hun wraak te voltrekken: het definitief uitroeien van de hele familie van Alfonso, of liever de nakomelingen ervan. Met deze mummies is het merkwaardig gesteld : ze lopen er in feite bij als luchadores incl. maskers, en ze hebben een zombiemotoriek + rood oplichtende ogen . Nog een merkwaardig trekje van deze creatures : als je ze met een zweep maar hard genoeg afrost, vliegen ze ter plekke in de fik, en veranderen dan in een soort zombies ! Die kende ik nog niet.

Enfin, deze hele productie is een z- film in optima forma met nihil budget, al was de setting tussen de Maya tempels nog wel ok. Die mummies zijn werkelijk hilarisch stupide en zorgen dat de cheesefactor tenminste op peil is. Gore hoeft u hier verder niet te verwachten, wel enkele extreem goedkope ffx. met de zelfontbrandende mummies/ zombies. Knap ook hoe deze luiaards er in slagen serieuze slachtoffers te maken, gelet op hun snelheid of het gebrek daaraan. Bovendien waren het er maar een stuk of 10, hooguit. Een "invasie " hoeft u al evenmin te verwachten.

Het is allemaal beneden alle peil , verloopt in een algeheel dikke stront tempo en oogt als een tv- productie. Ook het acteerwerk is miserabel, met een volstrekt charismaloze "held " en tevens- in het Spaans ja- zeer slechte dubbing. Gekendste figuur waarschijnlijk Chagoyan als Elena, damsell in distress die als laatste ritueel geofferd zal moeten worden.

Erg weinig om aan te bevelen hier en slechts geschikt voor de meest verdwaasde trashbuffs, hij valt te zien per bootleg DVD, made in USA maar vreemd genoeg heeft niemand de moeite genomen om er subs bij te leveren.