• 9.370.356 stemmen

To Prosopo tis Medousas (1967)

Alternatieve titels: Vortex / The Face of Medusa / Vortex ή Το πρόσωπο της Μέδουσας

Oorsprong: Verenigde Staten / Griekenland

Geregisseerd door: Nikos Koundouros

Met onder meer: Fanis Hinas en Alexis Mann

Gesproken taal: Grieks

Plot To Prosopo tis Medousas

Enkele dagen voordat Filippos Londen verlaat voor een vakantie op een Grieks eiland ziet hij dat zijn vriendin vreemdgaat met zijn broer. Hij vertelt het verder niet, maar tijdens de vakantie verdwijnt Filippos’ broer spoorloos. Zowel Alexis, die heimelijk verliefd is op Filippos’ broer, als zijn vriendin zetten Filippos onder druk om aan te geven wat hij weet over de verdwijning. Filippos ziet dit echter als de start van een gevaarlijk spel.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

"Mubi" gaf een plot dat ik vooraf had gelezen en ik kon gebruiken voor de synopsis hier (met een kleine aanpassing). Zonder de beschrijving is er aan deze experimentele film nauwelijks een touw vast te knopen, maar dat hoort uiteraard, want het is 'experimenteel'.

Het resultaat is vooral heel vervelend, vooral de eindeloze clappers - tenzij daarmee een bepaalde gecodeerde boodschap mee is verzonden, die heb ik dan gemist - en qua vertelling is het een rommeltje van oninteressante, verveelde personages dat op geen enkele manier gecompenseerd wordt door verrassende invalshoeken die de vorm met zich meebracht. De locatie en het gebruik van de villa met licht en schaduw is nog wel aardig (vandaar die ene ster), maar een Griekse Robbe-Grillet was hier zeker niet aan het werk. Al kreeg ik de indruk dat Koundouros dat zelf wel voor ogen had.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Discount Movie Clappers | Movie Clapboards | Movie Slates - movieclappers.com

Is er een Nederlands woord voor?

Te pas en te onpas worden scenes doorsneden met de aankondiging "Vortex Scene 15 Take 4" etc etc. Soms om de minuut - dan weer eens vijf minuten niet. "Experimenteel" (kuch).

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel