• 9.234.512 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Frank Harper

Met onder meer: Frank Harper, Craig Fairbrass en Charles Dance

Plot St George's Day

"A match, a firm, a heist, and the mother of all battles."

De twee beruchte Londense gangsters Micky Mannock en Ray Collishaw staan aan de top van de criminele voedselketen. Wanneer ze een zending cocaïne van de Russische maffia op zee verliezen staat hun wereld echter op zijn kop. Via Londen, Amsterdam en Berlijn proberen ze de politie steeds een stap voor te blijven. Om de zaken recht te zetten proberen ze een gewaagde diamantroof te plegen.

logo tmdbimage

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Op de dvd hoes: Forget Football Factory en Foot Soldier, this is an epic brutal classic..

In hun dromen zeker, wat toch een ongelofelijke saaie, nietszeggende prutswerkje waarin gewoon 97% echt totaal geen reet in gebeurd. Alleen maar een beetje 85 minuten lang kloten, niksdoen, voortplannen op een misdaad, moeilijk kijken om gevaarlijk over te komen en dan de hele tijd dat fucking dit, fucking dat, fucking zus, fucking zo om het nog even op een echte Britse misdaad film te laten lijken. Ik heb me gewoon anderhalf uur lopen ergeren aan deze gortsaaie meuk. Zelfs de Amsterdam-locatie wist de film niet te redden. Aan het einde gebeurd er dan toch eindelijk nog "iets" maar daar blijft het ook bij. Nee, ik zeg toch maar: Forget St Patricksday, shit on it, and flush it through the toilet and watch Rise of the Footsoldier and Football Factory. Wat een oninspirerend wannabe prut prestatie. Bah!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

sinterklaas schreef:

Forget St Patricksday

Correctie: St George Day. Verwar me nog altijd met die 2 namen.