• 9.370.982 stemmen

Oorsprong: Maleisië

Geregisseerd door: A. Razak Mohaideen

Met onder meer: Maya Karin en Saiful Apek

Plot Duyung

Jimmy is een milieuactivist die troost vindt in de omgang met dieren. Hij gelooft heilig in het bestaan van een mooie zeemeermin omdat zijn moeder hem vroeger daarover een verhaal vertelde. Ondanks dat hij door de dorpsbewoners wordt gezien als een buitenstaander, wordt door Jimmy's geloof in het bestaan van de zeemeermin zijn leven en de gemeenschap veranderd.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De mooie Maya Karin die in Azië beroemd werd na "Pontianak harum sundal malam (2004)" heeft ooit gezegd wat ze zij vond van de hele ervaring in deze film. Uiteindelijk kan je concluderen dat de regisseur geluk had met deze dame, want ze ging er ook echt voor ging. Zelfs de regisseur zij dat het leek of Maya een echte "mermaid" was. Instructies werd er nauwelijks aan haar gegeven. En een stunt vrouw was echt niet meer nodig. Onbegrijpelijk, vooral als je kijkt naar wat voor pak de actrice aanheeft.

Het uiteindelijke resultaat van de hele film zelf valt tegen. Toen de film uitkwam was er nog een vrij grote première in Maleisië. Maar veel positieve reacties kwamen er niet. Uiteindelijk werd het allemaal wat teleurstellend afgesloten. De reden waarom hier geen positieve reacties op kwamen was wel duidelijk. Ik zelf kon er dan op zich wel een klein beetje van genieten. Het verhaaltje is leuk uitgewerkt. Maya Karin speelt haar rol zeer goed. Maar dat is het zo wel een beetje met de film.

Met de 2,5 ben ik netjes. Maar die zijn eigenlijk ook bedoeld als lof voor Maya Karin, die dit een leuke maar ook zware ervaring vond.