• 9.371.852 stemmen

Hit Parade of 1943 (1943)

Muziek / Romantiek | 82 minuten

Genre: Muziek / Romantiek

Alternatieve titel: Change of Heart

Geregisseerd door: Albert S. Rogell

Met onder meer: John Carroll, Susan Hayward en Gail Patrick

Plot Hit Parade of 1943

"THE PEAK OF SWING PLAYED BY THE RHYTHM KING!"

De liedjesschrijfster Jill Wright verhuist van het middenwesten van de Verenigde Staten naar New York. Jill is geschokt wanneer ze ontdekt dat Rick Farrell, de eigenaar van Miracle Publishing Co., een lied claimt die zij naar zijn bedrijf heeft gestuurd. Ze confronteert de gladde prater en 'ladies man' daarmee en hij overtuigt haar liedjes voor hem te schrijven die hij dan claimt opdat zij vertrouwt kan raken met de business. Zonder dat Rick het weet is Jill echter van plan om auteursrechten voor de door haar geschreven liedjes te regelen.

Rick Farrell

Joyce Germaine

Count Basie Band Singer

avatar van Dk2008

Dk2008

Super snel! Mooie poster ook. Bedankt Dogie.

avatar van Dk2008

Dk2008

Gezien in het verleden bij de BBC, onder de titel Change of heart. Wist ik toen ook niet maar Hit Parade (of 1943) is afgeleid van het toen bekende radioprogramma.

Heb deze alleen maar gezien omdat er drie Big Bands in te zien waren. Voor zover ik weet een verder weinig komisch romantisch verhaaltje. De eerste, hoewel lange tijd zeer populaire Big Band Freddy Martin, komt er karig vanaf, helaas. Een andere King of Swing, Count Basie, wordt een stuk beter in beeld gebracht, mooie opname van Harlem Sandman. Tenslotte Ray McKinley, was drummer bij o.a. Glenn Miller en zou later dat orkest ook enige tijd leiden, helaas ook te verwaarlozen. Verder weet ik er niet meer over te schrijven, te lang geleden. 2.0.