• 9.372.862 stemmen

La Ragazza della Salina (1957)

Drama / Thriller | 94 minuten

Geregisseerd door: Frantisek Cáp

Met onder meer: Marcello Mastroianni, Jester Naefe en Trude Hesterberg

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Ragazza della Salina

Vida, een aantrekkelijk weesmeisje, doet hartstocht en rivaliteit in een vissersdorp hoog oplaaien. Uiteindelijk wordt ze zelfs van moord verdacht. Piero, een brave visser, is verliefd op haar en wil haar haar onschuld bewijzen. Op deze wijze wil hij haar definitief veroveren.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Uitstekende toevoeging ! . Deze klassieker met Marcello, een piepjonge Mario Adorf en Isabel Corey mocht hier zeker niet ontbreken.

Het betreft hier een europudding die werd geschoten aan de Adria in Slovenië alsmede de studio in Munchen, geregisseerd door een Tsjech naar het verhaal van een kraut met een internationale cast en Yugo figuranten. Wie hier een serieuze sriller hoopt te zien heeft pech, want het betreft hier een romcom met melodramatische trekjes waar het crime element slechts is toegevoegd omdat men duidelijk heeft gepoogd riso amaro/ la risaia na te apen, al zijn de rijstvelden dan vervangen door zoutpannen.

De synopsis klopt niet geheel in dier voege dat het aantrekkelijke- idd.- weesmeisje gespeeld door Corey geen Vida maar Marina heet, die reeds in het begin een erotische spanning mag opbouwen met Marcello-Piero de visser die dermate opzichtig is dat je na 5 minuten reeds weet hoe het afloopt, al heeft Corey dan een vriendje en wordt ze ook nog verdacht van moord...Vida is wel degelijk een personage, maar gespeeld door Naefe * en de liefdesrivale van Corey, die bang is dat ze haar bad boy vriendje- een nog vrij jonge Carsten- zal inpikken, die Carsten is de genreconforme booswicht.

Pure triviaalcinema dus, wel in lekker campy kleurtjes- ik weet niet precies welk procédé-, een fraaie setting aan de Adria in de zomer, een jonge Marcello die met zijn nasale stemmetje "Peppino " zingt, zijn buddy Adorf- zie still- achter een drumstel, en niet te vergeten Corey wier tietjes goed uitkomen in de verplichte doorwekingsscènes alsmede de onvermijdelijke catfight met Naefe in de blubber . Daar doe je het allemaal voor.

Dit heeft natuurlijk geen hol met neo-realisme te maken, al is er wel een voice- over die even wat info geeft over zoutwinning !

*: er wordt beweerd dat de val van Naefe hier in de film haar zou hebben geinvalideerd, ze maakte hierna vrijwel geen films meer en stierf op haar 43e.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ook al zal ik de film zelf waarschijnlijk nooit te zien krijgen, de recensie is meer dan sappig en vermakelijk genoeg als substituut.

Het lijkt mij zelfs sterk dat de rolprent het commentaar kan evenaren.

(De trieste voetnoot uiteraard even buiten beschouwing gelaten)

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Misschien dattie ooit op de Duitsche tv te zien zal zijn/is geweest. Ook ik moest me behelpen met een tv- opname, zij het een Italiaanse. Daarin is Mastroianni ook de enige die niet door een ander is overdubd.

avatar van Darbie

Darbie

Is in een matige kleurenversie te vinden op You Tube. De taal is Italiaans.