• 9.370.388 stemmen

Virus (1995)

Thriller / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Thriller / Sciencefiction

Alternatieve titels: Formula for Death / Robin Cook's Virus / Robin Cook's Formula for Death

Geregisseerd door: Armand Mastroianni

Met onder meer: Nicollette Sheridan, William Devane en Stephen Caffrey

Plot Virus

"The world's most deadly virus, now now unleashed on man"

In Los Angeles is een mysterieus, dodelijk virus uitgebroken dat zich razendsnel verspreidt. De jonge, gedreven arts Marissa Blumenthal wordt met het onderzoek naar deze epidemie belast. Als ze onverwachts van haar post verwijderd wordt en er wereldwijd steeds meer mensen aan het virus sterven, wordt ze achterdochtig, waarna ze besluit op eigen houtje het onderzoek voort te zetten.

avatar van markie1978

markie1978

Het boek is erg goed, de film iets minder.

De film komt ook niet overeen met het boek.

De arts die Marrissa helpt in het boek met de oplossing, is in de film juist de slechterik. Dus dat vond ik wel een beetje raar.

Robin Cook heeft trouwens leuke boeken om te lezen, vaak over ziekenhuis achtige trhirllers.

avatar van markie1978

markie1978

Marissa Blumenthal wordt overigens in meerdere boeken gebruikt als personage. Ik weet alleen niet of dat ook zo is in de verfilmde booken van Robin Cook