Al heeft het in zijn leven allemaal prima voor elkaar. Totdat hij iemand aanrijdt. Op aanraden van zijn vrienden gaat hij er snel vandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Juliette, een jonge vrouw, heeft het ongeluk zien gebeuren. In het ziekenhuis ontmoet ze de vrouw van het slachtoffer, Vera, een illegale immigrante. Juliette besluit haar te helpen.
Een prachtfilm, over (nood) lot, hoe je daar mee omgaat en wat voor een impact dat op diverse levens heeft. De film toont hoe een gemaakte keuze, consequenties heeft, en hoe andere mensen daar onbedoeld in meegenomen worden. Prachtig drama, dat zo maar in het echte leven kan gebeuren. 3,5 ster.
De titel verwijst naar de drie milieus die naast elkaar leven in Frankrijk: de harde zakenwereld, het gewone volk en de illegale immigranten uit Moldavië. Het komt letterlijk tot een botsing tussen deze milieus. Het draait vooral om het gewetensconflict waar Al mee worstelt. Kun je na zo'n voorval gewoon verder leven? Ongewild raakt ook de sociaal voelende Juliette erbij betrokken. De affaire vond ik overbodig en minder geloofwaardig. De confrontaties leiden tot scherpe dialogen. Via hun financiële en emotionele strubbelingen ga je meeleven met de personages en je afvragen hoe je in hun plaats zou reageren.