• 9.376.060 stemmen

Bellicher: Cel (2012)

Thriller | 88 minuten / 300 minuten (miniserie)

Genre: Thriller

Speelduur: 88 minuten / 300 minuten (miniserie)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Peter de Baan

Met onder meer: Daan Schuurmans, Anna Drijver en Huub Stapel

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 4 oktober 2012

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Bellicher: Cel

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Michael Bellicher

Kees Bellicher

Lotte Belicher

avatar van IcU

IcU

Degelijk. Wist niet dat het origineel een serie was. Geen last van gehad. Daarnaast bevat de film prima scènes die helaas te maken hebben met een zwakke montage. Tempo kon, vooral bij de snellere scènes, een stuk hoger liggen.

Insteek was interessant en intrigerend. Uitwerking had beter gekund.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nogal stomme film. Heel flauw hackers/cyberverhaaltje naar Amerikaans model dat misschien tien jaar geleden nog hip was maar nu echt niet meer. De slechte one-liners in de trailer verraadden al een beetje hoe de film zou worden. Te weinig budget voor een beetje redelijke actie en de personages weten gewoon niet te boeien. Zelf ben ik wel bekend in Den Haag/Westland en daarom is het wel leuk om te zien welke locaties er zijn gebruikt (een hoop). Een car chase in de Westlandse kassen heb ik nog nooit gezien in een film. En "We hebben een mongool ontvoerd" is ook 0,5* extra.

avatar van M4rc

M4rc

Spannende transmedia thriller! De bijbehorende secondscreen app introduceert de sfeer/het thema goed en verrast zelfs nog ná de film. Lachen dat het bij deze film is toegestaan om je telefoon aan te houden in de bioscoop. Leuk experiment!

avatar van marzuq

marzuq

Wat is die kerel die Broekman, hoofd aivd, speelt, ontzettend slecht. Totaal ongeloofwaardig in zijn rol,die helaas wel een sleutelfunctie vervult en daaarmee de serie de laatste duw in de afgrond geeft.

Slechte dialogen en werkelijk totaal niet boeiend. Deze serie heeft dan ook de pech aan te sluiten op het voor nederlandse begrippen erg goede Penoza. Daarmee wordt ook meteen getoond wat Bellicher cel fout doet. Het voorwerk. Script, karakter uitwerking, locaties en casting.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend Actie tv serie...

Spannend verhaal...

Uitstekende acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/

muziek (Dolby Digital)...

Heerlijk genoten...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Aardige film. Op het laatst wordt die wel ongeloofwaardiger. Maar op zich niet slecht.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige Nederlands thriller. Het verhaal is best aardig en de film kent een zeer hoog tempo. Het verknippen van de mini-serie komt de film niet ten goede. Je kijkt echt naar losse stukken en de film ziet er ook verknipt uit. Het loopt allemaal niet echt gesmeerd. Verder bevat de film een aantal spannende scenes. Met name de scene in de kassen ziet er gelikt uit. Schuurmans acteert prima. 3.0

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

degelijke nederlandse (actie)thriller. Ondanks dat het nergens vernieuwend is kijkt het wel lekker weg en probeert de film het ook degelijk naar voor te brengen. Bij sommige momenten krijg je wel een hollywood achtig gevoel (en dan bedoel ik niet de Direct to DVD films van Roel Reiné ) qua cinematografie. De cast speelt degelijk en ook Schuurmans weet zich staande te houden en laat veel meer zien dan het soap-acteurtje uit Westenwind en Costa. Het verhaal is wel nogal voorspelbaar maar de film behoud de vaart goed en ontrafelt genoeg kleine zaakjes die de zaak kunnen helpen. De actie is wel niet erg aanwezig (weet ook niet of het de bedoeling was). Een leuke achtervolging in de serres (had dat wel wel zitten met meer budget, had écht graaf kunnen zijn) en een loopje aan het station, dat was het. Het einde is goed en duidelijk dat het dingen kon openlaten voor de serie die nu wel mijn interesse opgewekt heeft om eens te bekijken.

Bellicher is een zeer degelijke thriller met een aardig spelende cast, een voorspelbaar maar degelijk uitgeschreven verhaal en een lekker niet-benelux achtige sfeer die het allemaal net wat een betere uitstraling geeft