• 9.369.455 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ron Scalpello

Met onder meer: Kimberley Nixon, Shaun Dooley en Joe Cole

Plot Offender

"This summer ... justice will be served"

De 20-jarige Tommy Nix (Joe Cole) laat zichzelf bewust naar Feltham sturen, de meest beruchte jeugdgevangenis van het Verenigd Koninkrijk. De man die de liefde van zijn leven heeft aangevallen, en waardoor zij hun baby zijn verloren, zit hier gevangen en Tommy is uit op wraak. Wanneer hij beseft dat hij in de hel op aarde is beland, verandert zijn plan langzaam in een strijd om te overleven...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van fritsje

fritsje

Bah,vieze tegenvaller.slecht verhaal,slecht gespeeld,slechte actie etc,etc......jeugdgevangenis met allemaal 30plussers,het leek ook meer op een oude school dan de bajes.en die Cole die er steeds bij loopt of tie voortdurend apestoned is. Blanke bad guy uit Londense achterbuurt die praat als een Jamaicaan,nee waardeloze productie !

avatar van reodina

reodina

Ik vond het wel een aardig filmpje en heb me er best mee vermaakt. Kijk het is geen hoogvlieger en die gevangenisbewaarder is natuurlijk een lachertje, maar 3 sterren mag hij zeker wel hebben.

Best leuk.

Dik aangezet, maar dat ligt die Britten wel. Overdreven patserig gedrag, rauw geschoten en overlopend van de vette accenten. Bij Netflix hadden ze er last van, want regelmatig komt er een stukje [inaudible] in de ondertitels voorbij. Niet bepaald professioneel.

Joe Cole doet het goed in de hoofdrol, maar het slagen van deze film hangt meer af van types als English Frank. Die gaat er dik over, maar wat mij betreft op zo'n manier dat het nog wel kan. Heel naturel oogt het niet, maar hij speelt ook gewoon zo'n type dat stoer wil zijn om stoer te zijn.

Camerawerk is verder best in orde. Dicht op de huid maar met genoeg aandacht voor plaatjes. Muziek is aardig, maar zit vooral verborgen in de achtergrond. Het plotje is redelijk voorspelbaar, ondanks dat Scalpello wel z'n best doet om er een kleine twist in te steken, maar die komt niet helemaal uit de verf.

Gewoon weer een fijn Brits filmpje rond wat schofterige jongeren. Die gaan er altijd wel in. Scalpello toont verder genoeg potentieel, toch z'n nieuwe maar eens opsnorren.

avatar van starbright boy

Heel matig en gezichtsloos. Voorspelbaar chavspoiitationfilmpje over wraak in de gevangenis. English Frank is de rapper van dienst , altijd in dit soort films en er zijn er die beter acteren in die hoek. Cole is wel ok in de hoofdrol. De rest is op zijn zachtst gezegd wisselvallig. De foute gevangenisbewaarder is beschamend zet zijn rol zo dik aan dat hij grappig in plaats van naar wordt. Er gebeurt zo weinig dat je niet verwacht dat de film er gewoon saai van wordt. Ook visueel is is er weinig te beleven. Al met al stelt het weinig voor.

avatar van Phantasm

Phantasm

Middelmatige film met een redelijk verhaal.