• 9.371.052 stemmen

Revenge of the Electric Car (2011)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Chris Paine

Met onder meer: en Chelsea Sexton

Plot Revenge of the Electric Car

Over de recente opleving van de elektrische auto door de ogen van de vier pioniers die aan de wieg van de revolutie van dit voertuig stonden, met een ongekende toegang tot de onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's bij General Motors, Nissan en Tesla Motors. Daarnaast volgen we een parttime autofabrikant die weigert te wachten totdat de grote autofabrikanten een elektrische auto hebben gemaakt waar het publiek om vraagt. Terwijl er steeds meer elektrische modellen wereldwijd in de showrooms en op de opritten komen te staan, wordt hier een beeld geboden van deze revolutie van menselijk vervoer.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Website (incl. trailer - Engelstalig, geen subs).

avatar van DwarreI

DwarreI

Ook al wil je er misschien nog niet aan geloven, elektrisch rijden is gewoon de toekomst en ontwikkelt zich op dit moment na een stugge start in sneltreinvaart. Deze frisse docu is een interessante en -naar het einde toe zelfs spannende- registratie van de nek-aan-nekrace tussen de nieuwkomers in de branche en de grote jongens die tot voor kort de dienst uitmaakten. De grote held van dit verhaal is overduidelijk Elon Musk (Tesla), wat een waaghals

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1987 stemmen

Enigszins gedateerde documentaire. Anno 2015 denk ik vooral nog interessant als tijdsdocument. Je maakt van dichtbij een belangrijk deel van de geschiedenis van Tesla mee en daarnaast het gevecht van de molog GM om te moderniseren. Wanneer je ook maar iets van affiniteit hebt met de autoindustrie, is deze documentaire het aangluren zeker waard.