• 9.373.837 stemmen

Het Verdriet van België (1995)

Drama / Oorlog | 270 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Drama / Oorlog

Speelduur: 270 minuten (miniserie, 3 delen)

Alternatieve titels: The Sorrow of Belgium / Le Chagrin des Belges

Oorsprong: België / Frankrijk / Nederland

Geregisseerd door: Claude Goretta

Met onder meer: Marianne Basler, Damiaan De Schrijver, Mathias Engelbeen

Plot Het Verdriet van België

België, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van de jonge Louis, die overeind blijft ondanks oorlog, hypocrisie, leugens, onderdrukking, zijn collaborerende vader en zijn verbitterde moeder, die het aanlegt met een Duitse officier. Louis heeft talent om te schrijven en mede daardoor weet hij afstand te nemen en toch plezier te hebben in het leven.

avatar van K. V.

K. V.

Deze miniserie voor een prikje kunnen kopen en maar eens bekeken. 'k wist eigenlijk niet wat te verwachten aangezien 'k het boek niet had gelezen, maar hij viel goed mee.

Het verhaal wist me wel te boeien, gelukkig maar, aangezien de lange speelduur. Ook de cast deed het niet slecht. Op de dvd's liep het geluid jammer genoeg niet altijd synchroon.

Een lange zit, maar heb het me zeker niet beklaagd.