• 9.370.976 stemmen

Het Verdriet van België (1995)

Drama / Oorlog | 270 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Drama / Oorlog

Speelduur: 270 minuten (miniserie, 3 delen)

Alternatieve titels: The Sorrow of Belgium / Le Chagrin des Belges

Oorsprong: België / Frankrijk / Nederland

Geregisseerd door: Claude Goretta

Met onder meer: Marianne Basler, Damiaan De Schrijver, Mathias Engelbeen

Plot Het Verdriet van België

België, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van de jonge Louis, die overeind blijft ondanks oorlog, hypocrisie, leugens, onderdrukking, zijn collaborerende vader en zijn verbitterde moeder, die het aanlegt met een Duitse officier. Louis heeft talent om te schrijven en mede daardoor weet hij afstand te nemen en toch plezier te hebben in het leven.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijke verfilming van het boek van Hugo Claus dat op zich al geen makkelijk boek is.

De vertolkingen zijn wel goed, maar het geheel is zoals de Belgische cinema was in die tijd, traag en soms oersaai.

Mocht de prent nu gemaakt zijn, hij zou wellicht veel beter en vooral veel sneller zijn, en dus ook geen 4 uur meer duren.

Toch is het wel een interessante film over het wel en wee van een familie die door de tijd wordt getekend.

Een pluim toch voor regisseur Claude Goretta die zich waagde aan een boek dat onverfilmbaar leek...

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Ondertussen al (sinds mei) op DVD uitgebracht in België. Toch maar een bekijken, ben wel benieuwd.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Het verdriet Van België" ...:T " !!!

Meeslepende Vlaamse Drama/Oorlog reeks !!! "Het verdriet van België" is een roman van de

Belgische auteur Hugo Claus. De roman schildert een niet erg vleiend portret van een Vlaamse

collaborerende familie in de jaren voor, tijdens en na de 2-de Wereldoorlog.

Het verhaal is langzaam opbouwend maar wel interessant om volgen en richt zich vol op de

drama aspecten.

avatar van stinissen

Zeer aardig gemaakt maar waar ze in hebben gefaald is het tijdsbeeld je hebt nooit het gevoel dat deze miniserie zich afspeelt in de WOII.

avatar van K. V.

K. V.

Deze miniserie voor een prikje kunnen kopen en maar eens bekeken. 'k wist eigenlijk niet wat te verwachten aangezien 'k het boek niet had gelezen, maar hij viel goed mee.

Het verhaal wist me wel te boeien, gelukkig maar, aangezien de lange speelduur. Ook de cast deed het niet slecht. Op de dvd's liep het geluid jammer genoeg niet altijd synchroon.

Een lange zit, maar heb het me zeker niet beklaagd.