• 9.370.379 stemmen

Gekijouban Trigun: Badlands Rumble (2010)

Animatie / Actie | 90 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Trigun: Badlands Rumble / Trigun the Movie

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Satoshi Nishimura

Met onder meer: Tsutomu Isobe, Masaya Onosaka en Maaya Sakamoto

Gesproken taal: Japans

Plot Gekijouban Trigun: Badlands Rumble

Twintig jaar na bemoeienis met een bankoverval van de beruchte bandiet 'Gasback', is 'Vash the Stampede' richting de stad Macca vertrokken. Er zijn geruchten dat ook Gasback naar deze stad gaat. Dit zorgt voor een enorm aantal premiejagers dat naar de stad is getrokken om Gasback te overmeesteren en zo de $300.000.000,- aan premie die op zijn hoofd staat te kunnen incasseren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vash The Stampede

Milly Thompson

Meryl Stryfe

Nicholas D. Wolfwood

avatar van Dopke

Dopke

Zoals voor waarschijnlijk velen was Trigun een van m’n eerste Japanse animatieserie en was ik daarna direct verkocht aan het fenomeen anime. Erg fijn om te zien dat er een film is verschenen rond een van m’n vroegere helden.

Ik ben wat ouder geworden en helaas deed het me allemaal wat minder. De humor vond ik flauw, het verhaal is verre van episch en Vash is niet zo stoer als dat ik in gedachten had. (Het tegengestelde eigenlijk, best een vervelend mannetje) Dat moralistische door de film heen is verder ook niet aan mij besteed. Gelukkig maken de animaties uit huize Madhouse een hoop goed en de western setting spreekt me nog steeds erg aan.

Al met al was het vooral een fijn weerzien met de Trigun personages.

avatar van Shinobi

Shinobi

Toen de film afgelopen was had ik wel zoiets van:"Was dit het nou?"

Het is een vrij simpel verhaaltje dat gewoon als kapstok dient om de bekende personages te herintroduceren.

Overigens is het wel erg mooi geanimeerd moet ik zeggen en zoals Dopke al zegt wordt Vash niet echt meedogenloos in beeld gebracht in de serie was dit toch wel iets meer het geval ondanks zijn humoristische trekjes.

Nipt 3,0 sterren.