• 9.369.636 stemmen

Die Watching (1993)

Thriller | 92 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Charles Davis

Met onder meer: Christopher Atkins, Vali Ashton en Mike Jacobs Jr.

Plot Die Watching

Een seriemoordenaar in Hollywood vermoordt beginnende actrices en modellen en er zijn geen getuigen en verdachten. Als Nola haar nieuwe buurman ontmoet wordt ze aangetrokken door zijn gulheid, maar achter zijn charmantheid schuilt een duister verleden. Als Nola's beste vriendin wordt vermoord, realiseert ze zich dat er met Michael meer aan de hand is dan op het eerste oog zichtbaar is.

avatar van babytears

babytears

Is net begonnen dus ik ga hem nu bekijken op kanaal2.

Later meer.

mvg babytears

avatar van dr channard

dr channard

ik heb hem gezien in een dronken bui en ik ben er zeker van dat als ik nuchter was geweest ik deze film zou afzetten.

ja maar ik heb de film helemaal bekeken, ik weet er niets meer van

avatar van Zinema

Viva VHS!

Al zou je in dit geval liever de dood willen verklaren aan de magnetische cassettevreter. Nu is de huidige status van menige videorecorder ook eentje die ruikt naar mottenballen, maar toch weet het oude apparaat af en toe nog best wel eens een pareltje te slikken. Zo eentje die nooit op wat voor schijf dan ook zal verschijnen. Simpelweg omdat geld de markt bepaalt.

Je mag hopen dat dit verschrikkelijke werkje het licht van de laser-lens nooit heeft mogen aanschouwen. Kortom dus nooit op DVD is uitgebracht. Dit is namelijk rommel van de onderste plank. Hij die hier zijn goedkeuring aan heeft gegeven zou niet langer werkzaam mogen zijn in de filmindustrie. Dit zogenaamd spannend bedoelde werkje is niet alleen lelijk geschoten, er wordt ook benedenmaats in geacteerd.

Daarnaast is het vooral de uitvoering en het tergend langzame tempo waarin het script wordt ontvouwen, dat de tenen krom doet trekken. Na een kwartier begint het angstzweet uit te breken. Dan ontstaat namelijk het besef dat je nog maar op 1/6e van de speelduur zit. Een constatering die eigenlijk zou moeten leiden tot het gretig indrukken van de ejectknop. Zo diep dat de afstandsbediening ervan moet zuchten.

Wie enigszins sadomasochistisch is ingesteld of anderzijds het spoor bijster is blijft volhouden. En misschien wel hopen tegen beter weten in. Het mannelijke sekssymbool uit de jaren 80, Chet Atkins, had beter op zijn onbewoonde eiland uit The Blue Lagoon kunnen blijven. Naakt ronddartelen met Brooke Shields is nu eenmaal een zinniger tijdverdrijf dan in deze prul verschijnen.

Slecht.