• 9.371.830 stemmen

La Peau de Chagrin (2010)

Alternatieve titel: De Huid van Chagrijn

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Alain Berliner

Met onder meer: Thomas Coumans, Annabelle Hettmann en Julien Honoré

Gesproken taal: Frans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot La Peau de Chagrin

Terwijl hij denkt over zelfmoord krijgt Raphaël, een straatarme jonge schrijver, een vreemd cadeau: een talisman van chagrijnleer die wensen laat uitkomen. Zijn liefste wensen zullen uitkomen, maar zijn levensduur wordt steeds korter bij elke wens...

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Ben benieuwd!

avatar van bjerik76

bjerik76

Ik zit er al klaar voor !

avatar van bjerik76

bjerik76

helaas een behoorlijke tegenvaller.

Ik kon mn aandacht er niet bijhouden, er zat helemaal geen vaart en geen spanning in.

In mijn fantasie had ik iets heel anders voorgesteld.

na 45 min vond ik het genoeg.

raar wie die 3 stemmen heeft gegeven, aangezien er ( tot nu toe) niemand deze film heeft gezien/beoordeeld.

avatar van Movsin

Movsin

De film is gebaseerd op een roman van Honoré de Balzac, een werk dat de menselijke hebzucht hekelt en het in vraag stelt tov de werkelijke en emotionele waarden van het leven.

De film volgt dit thema getrouw en in zijn geheel op een deugdelijke en genietbaare manier.

De costumering en de enscenering zijn best geslaagd en de jonge Belgische acteur, Thomas Coumans, speelt uitstekend, terwijl Jean-Pierre Marielle, ook in zijn oudere dagen een gevestigede waarde blijft van de Franse cinemawereld.

Een fantasierijk verhaal van een realistische schrijver.