• 9.372.591 stemmen

Geregisseerd door: Masao Adachi

Met onder meer: Nami Katsura en Yuri Nishi

Gesproken taal: Japans

Plot Datai

Datai is een parodie op "osan eiga", de eerste vooroorlogse Japanse films over seksualiteit die vaak educatief van aard waren en zich onder andere bezig hielden met geboortebeperking. Aan de hand van gevallen uit zijn eigen praktijk laat een gyneacoloog zien hoe hij tot de conclusie kwam dat een radicale scheiding van menselijke voortplanting en seksueel plezier van grotere betekenis zou zijn dan de ontwikkeling van de ruimtevaart. Maar of zijn tijdgenoten ook klaar zijn voor de uitvinding waarmee hij op de proppen komt?

avatar van beavis

beavis

Zou dit absoluut niet onder erotiek scharen en hoewel de aanpak een beetje absurd is vind ik persoonlijk komedie ook discutabel, het is namelijk allemaal nogal smakeloos aangepakt... maar toch wel weer een interessante keuze van onderwerp. Sluit inhoudelijk wellicht een beetje aan bij Houellebecq, alleen heeft die het onderwerp in zijn boeken wat serieuzer uitgewerkt.

In de openingscredits van de film zelf staat de regie op naam van Masao Adachi & Koji Wakamatsu. Het is een Wakamatsu productie, dus ik denk dat ze de regie hetzelfde hebben aangepakt als bij Sekigun-PFLP: Sekai Senso Sengen (1971) maar Imdb vermeld inderdaad alleen Adachi... misschien iets om te veranderen?