• 9.372.182 stemmen

KussKuss - Dein Glück Gehört Mir (2005)

Oorsprong: Duitsland / Zwitserland

Geregisseerd door: Sören Senn

Met onder meer: Saïda Jawad, Carina Wiese en Ursina Lardi

Gesproken taal: Duits

Plot KussKuss - Dein Glück Gehört Mir

Om ervoor te zorgen dat de Algerijnse Saïda, die zich illegaal in Berlijn bevindt, niet teruggestuurd wordt naar haar thuisland, neemt de ziekenhuisarts Katya haar mee naar haar woning die ze deelt met de werkloze Hendrik, met wie ze een schijnhuwelijk heeft afgesloten. Wanneer Katya haar beide huisgenoten echter betrapt tijdens het vrijen, beschuldigt ze haar vriend ervan misbruik te hebben gemaakt van Saïda’s benarde situatie. Maar in werkelijkheid was het Saïda die Hendrik heeft verleid en ze is vastbesloten om de vriend van haar weldoenster in te palmen...

avatar van Fransman

Fransman

Stroeve en ongemakkelijke film over een ziekenhuisarts/onderzoekster die een Algerijnse illegale asielzoekster die als werkster in het ziekenhuis werkt mee naar huis neemt, omdat die door haar schuld op het punt staat aangehouden te worden. Ze overlegt niet met haar vriend, die thuis doelloos rondlummelt en zg. aan zijn scriptie werkt. Een rare relatie als je het mij vraagt.

Die man wordt nu opgezadeld met een mooie jonge vrouw, die het huis niet uit mag en ook niets te doen heeft. Dat loopt natuurlijk fout. Ik heb me kapot zitten ergeren aan die drie klojo's die iedere normale en verstandige beslissing uit de weg gaan. Met behoorlijk rampzalige gevolgen. Geloofwaardig? Ik vrees dat er inderdaad dit soort mensen bestaan. Het acteerwerk is sterk. Maar twee academici die geen woord Frans spreken, zodat de communicatie met de Algerijnse vrouw ook vrijwel nihil is? Is het onderwijs zo slecht in Duitsland? Ik geloof er niets van.

Een film met vervelende en ongeloofwaardige personages, met wie je niets hebt, die zit je met moeite uit. De titel zegt alles: KussKuss staat voor de oppervlakkige manier waarop ze met elkaar omgaan en 'Dein Glück gehört mir' staat voor de manier waarop mensen het leven van anderen denken te kunnen bepalen. Maar het blijft een vervelende film. Het einde is wel passend.