• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: Koreyoshi Kurahara

Met onder meer: Yûjirô Ishihara, Ruriko Asaoka en Izumi Ashikawa

Gesproken taal: Japans

Plot Nikui An-chikushô

Als een megaster (Yûjirô Ishihara) het sterrendom beu is besluit hij het jachtige Tokio achter zich te laten. Hij besluit een auto naar het platteland te gaan brengen. Als zijn vrouwelijke manager, waarop hij verliefd is, hem bij deze trip blijkt te vergezellen, duikt de hele roddelpers op dit verhaal.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Kurahara staat bekend om de zeer uiteenlopende stijlen tussen zijn films. Van de drie die ik zag leek er geen op een ander. Deze is bijvoorbeeld een uitzinnig gekleurde en uitbundig vormgegeven (denk aan Demy en Almodovar) komedie. Nogal oppervlakkig, maar prettig om te zien - met name het eerste half uur is aangenaam frivool. Wat de films wel gemeen hebben zijn protagonisten die verdwaald lijken in hun eigen leven en hun geliefden meer leed berokkenen dan geluk bezorgen. Zo ook hier mega-ster Ishihara (die zichzelf lijkt te spelen?).

avatar van Knisper

Knisper

Inderdaad erg prettig om te zien. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar vooral in het begin is het lekker speels, iets wat ik eigenlijk niet zo herken uit films uit deze tijd (al heb ik zoveel nog niet gezien). Maar erg muzikaal, swingend, vermakelijk. Het verhaal sleept zich daarbij helaas een beetje voort.

Wat helpt is dat deze mooi de tijdsgeest lijkt te vangen. Tokyo, Osaka en andere kleine plaatjes komen mooi in beeld. Samen met de auto's op de weg bijv. lijkt me deze film toch van behoorlijke historische waarde. Ik vond dat in ieder geval een van de sterke punten zo anno 2012. Waarschijnlijk niet memorabel, maar een aangenaam tijdverdrijf.

avatar van Ramon K

Ramon K

Poeh! Nogal saai....

avatar van starbright boy

Zeker best een aangename film, maar ook nogal leeg en weinigzeggend en mag niet in de schaduw staan van het veel en veel betere The Warped Ones. Drijft voor een flink deel op de uitstraling van Yûjirô Ishihara die inderdaad ongeveer zichzelf speelt. Aan de lange kant ook. Denk dat Kurahara en een compacte lengte beter werkt.