• 9.373.985 stemmen

Met onder meer: Geert Van Rampelberg, Sara De Roo en Viviane de Muynck

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Swooni

In Swooni kruisen de levens van zes mensen elkaar in een luxe-hotel. Terwijl een hittegolf de stad besluipt, lopen de emoties hoog op. Anna en Hendrik hebben het allemaal: een puberende zoon, een goeie job, een mooi huis… Het huwelijksfeest van Anna’s zus doet hen echter nadenken over de keuzes die ze gemaakt hebben. Hendrik is gelukkig met wat hij heeft. Maar Anna vraagt zich af of er niet iets meer moet zijn. Violette wil zich voor ze sterft verzoenen met haar dochter Vicky, die als kamermeisje in het hotel werkt. Maar Vicky lijkt niet zo snel geneigd om het conflict bij te leggen. Ze ontfermt zich over Joyeux, een kleine Afrikaanse vluchteling die zich in het hotel verschuilt voor de politie. Wanneer Amadou, de vader van Joyeux, in het hotel opduikt op zoek naar z’n zoon, raakt het lot van elk van deze personages onlosmakelijk met dat van de anderen verbonden. Tot de regen de hitte breekt en voor verlossing zorgt…

Vicky, chambermaid

Jawaddedadde

BE release: 24 augustus

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Geselecteerd voor het filmfestival van Toronto! klik

avatar van Quentin

Quentin

Nu ik de synopsis lees ben ik wat minder enthousiast, maar zag gister de trailer en die deed erg sfeervol aan.

avatar van flyboy17

flyboy17

De trailer zat goed ineen en maakte me warm voor deze film.

Ik ben opgelucht om eindelijk een Vlaamse film te zien, zonder de vaste waarde van terugkerende acteurs. Een paar nieuwe gezichten, altijd aangenaam. Deze film is opgenomen in Brussel, in tegenstelling tot menig Vlaamse film waar a'pen vaak de stad bij uitstek is. Het deed me enorm deugd bij de opening van de film de 'skyline' van Brussel te zien. Onze stad heeft zoveel te bieden (ja EU etc) maar niemand die er films of series draait. Wat een gemiste kans -gelukkig grijpt deze film wél de kans om een mooi verhaal te maken in de hoofdstad.

Helaas... Ondanks een unieke cast, locatie en verhaal is het eindresultaat mager.

Ik kan -jammer genoeg- zeggen dat ik dit de slechtste film in jaren vind. Het verhaal zit niet lekker, de acteurs overtuigen niet. Veel meer kan ik hier niet over kwijt, verspil je tijd er niet aan.

avatar van Djumbo

Djumbo

Ik vond het een leuke film, niet super origineel maar wel ontspannend, een vleugje humor... sfeervol... met ontroerende momentjes.... en in tegenstelling met wat flyboy17 er van vond... vond ik het verhaal wel lekker zitten.... en de film neemt je zonder veel pretenties mee in zijn eigen sfeertje. Wel akkoord dat je niet te veel moet nadenken..... over het script..... maar dat vind ik van de meeste films.....

avatar van disneystore

disneystore

Maar 6 stemmen, is deze niet gigantisch geflopt?

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Djumbo schreef:

Niks aan toe te voegen

*3.5

avatar van jstinissen

jstinissen

heb deze film gekeken vanwege Geert Van Rampelberg

vanwege de serie Dubbel leven waarin hij speelt

veel better dan dit jammer

avatar van gauke

gauke

Leeg, ongelijkmatig, overdreven en op de emotie berekend drama, dat een aantal magere verhaallijnen gelijktijdig vertelt en dat me nauwelijks raakte. De film doet aan 'Bobby' denken maar kan daar geen moment aan tippen. Daat laatste vond de cast klaarblijkelijk ook.

avatar van K. V.

K. V.

Deze een tijdje geleden gezien tijdens een testvisie, 'k wist dus niet welke film het ging zijn.

Nu de film zelf was een aangename verrassing. In het begin is niet echt duidelijk waarover de film gaat en is het wel wat gissen, maar al gauw wordt het duidelijk dat de film over een illegaal jongetje gaat. Naast het thema illegaal komen ook nog overspel, eenzaamheid, ... aan bod. Het is zeker niet allemaal kommer en kwel en het de film bevat naast drama toch ook een dosis humor. Vooral de oudere moeder Violette was een erg leuke toevoeging. Deze was perfect gecast . De Vlaamse film bevat niet zoveel bekende koppen, maar ondanks de redelijk onbekende cast, werd er toch erg overtuigend geacteerd.

De muziek paste ook erg goed bij de film.

De film boeide me eigenlijk van begin tot einde en 'k heb me eigenlijk geen moment verveeld.

Nu om de film in de bios te bekijken weet 'k niet direct. Een dramafilm kijk je misschien toch beter thuis, maar 'k kan hem zeker aanraden om te bekijken. 'k vond het alweer een erg sterke Vlaamse film. Een aanrader.

avatar van barcam

barcam

Visueel zeer knappe Vlaamse film maar gaat zeer traag vooruit en script is erg magertjes.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een degelijke mozaiekfilm met uitstekend acteerwerk. Het scenario is verre van origineel te noemen en bepaalde wendingen voelen te voorspelbaar en c liche aan, maar visueel (camerawerk,muziek,...) is de film meer dan de moeite

avatar van Decec

Decec

Helaas deze film heeft geen nederlandse ondertiteld... Niet uitgekeken, jammer.

Wanneer komt deze film in Ned 1 of 2 of 3 met ondertiteld...

avatar van Theunissen

De zoveelste Belgische film waaraan de Hollanders zich een voorbeeld kunnen nemen. Het is zeker niet de beste film (eigenlijk best een matige) die onze Zuiderburen afleveren maar nog steeds stukken beter dan de gemiddelde Hollandse Drama / Romantiek film van de laatste tijd. Hoewel het verhaal best traag was en soms ook wel wat aan de saaie kant wist het me toch te boeien. Dat laatste komt waarschijnlijk vooral door het visuele aspect als ook de cast die goed speelde en dan met name Sara de Roo (fraai lichaam overigens) en vooral Natali Broods.

"Die idioot van u heeft zich naast die neger gezet en ze gaan samen springen"

avatar van frans123

frans123

ik heb een half uur gezien.uitgezet. de personages en de verhaallijn interesseren mij geen lor.

oninteressant. was niet ondertiteld. vlaams slecht te verstaan ook.

avatar van eugeen

eugeen

Heb de film nu pas gevonden in de dvd-collectie van mijn zoon en hem (eigenlijk uit pure verveling) bekeken.

Verrassend genoeg boeide mij de film van begin tot einde. Het verhaal was goed, de vertolkingen meesterlijk. Vivian de Muynck als de moeder van het kamermeisje Vicky levert een grootse prestatie, evenals Sara de Roo (Anna) en Natali Broods (Vicky).

De vertolkingen van Geert van Rampelberg, Issaka Sawadogo en Vigny Tchakouani waren goed tot zéér goed!

Voor mij dus een echte aanrader : 4,5 voor deze parel !

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Omdat iedereen (behalve Eugeen) er zo tegen is, neem ik hem vandaag op en zal hem bekijken.

Ben op deze vrijdag de 13e wel erg benieuwd wat hij met me zal doen of niet doen!

Tot binnenkort ...

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Niet helemaal van het begin gezien. Hoewel de film niet slecht is, is het weer een hoop clichés en een matig tot zwak scenario. De Vlaamse film mag dan de laatste jaren sterk verbeterd zijn volgens de publieke opinie, de behandelde thema's spreken me zelden aan. Ik ben geen taalpurist, maar ik erger me soms blauw als een film de naam heeft van Vlaamse makelij te zijn er er lustig in het dialect op los getaterd wordt. In deze film viel dat nog wel mee.

avatar van ipman-99

ipman-99

"6 People. 24 Hours. One Hotel. One Heat Wave. Anything Can Happen ... ." ... " !!!

Leuke Vlaamse Mozaiekfilm !!! Het geheel speelt zich af in een hotel waarin we verschillende

personages/verhalen volgen en door omstandigheden lijken samen te komen !

Een drama met heerlijke acteerwerk van de ganse cast. Ik leefde mee met deze prachtige

(bij momenten aangrijpende) mozaiekfilm van Vlaamse Bodem die zich afspeelt in Brussel.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Ik ben het volmondig eens met deze titel: 'Swooni: een heerlijke komedie over ernstige thema's'.

Ik hoop dat hij ook in Nederland een beetje mag aanslaan, want deze film legt de vinger op meer dan één wonde van onze onstandvastige maatschappij: hoe wij met onze relaties omgaan, het macho-gedrag, de afstand tussen ouders en kinderen en misschien nog het meest, het boven ons hoofd groeiende probleem van de migratie.

Ik heb deze film graag uitgekeken en vond het geen soap zoals sommigen beweren ...

avatar van nadrin

nadrin

een film met echt niet zoveel verhaal. Wordt wel gered door de goede acteerprestaties niet in het minst door de alom tegenwoordige Geert Van Rampelberg,

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Prachtige, ontroerende film waar ik door slechte recensies (Veronica Magazine) en reacties (deze site) weinig van verwachtte maar die dan juist ontzettend meeviel.

Ik neem het altijd op voor Nederlandse films, maar ik moet toch toegeven dat ik misschien meer heb met Belgische cinema. En daarom hou ik ook voor Nederland onbekende Belgische titels als deze in de gaten, en met resultaat. Toegegeven: het is vorm boven inhoud maar het donderde me totaal niet. Het dunne verhaal dát er was, wist me van begin tot eind te boeien. Had ook heel veel te maken trouwens met de hartverwarmende rol van Viviane de Muynck.

Muziek was ook prachtig, evenals die lange steadycamshots.

Een ruime 4,0*... geen idee waar alle slechte reacties vandaan komen.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Eigenlijk gaat de hele film over gevoelens. Gevoelens en relaties. Fijn in beeld gebracht; prima geacteerd; een aanrader voor gevoelsmensen

avatar van Movsin

Movsin

Het laatste gedeelte maakt wel wat goed maar echt indringend is het allemaal niet en heel echt verweven zijn de verhaaltjes ook niet, laat staan dat ze enige echte emotie zouden losweken.

Viviane De Muynck, onlangs gelauwerd voor haar gehele carière, laat de beste acteerprestatie optekenen.

Stelt Kaat Beels met deze langspeler wat teleur, ondertussen was ze al behoorlijk succesvool met series als "Tabula Rasa" en "Beau Séjour.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/romantiek film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Goed achtergrond geluid, geen Dolby Digital aanwezig...

Goed kwaliteit breedbeeld...

Prima camerabeweging...

avatar van henrygreenways

henrygreenways

iets te jonge dochter maar humor en verdriet niets mis mee !!

avatar van Fisico

Fisico

Wat een vreemd plot dat zich geheel afspeelt binnen de hotelmuren. Drie plotlijnen vloeien hier in elkaar over. Relaties staan centraal in deze film. De meest intense is uiteraard de zoon-vader relatie die omwille van het illegale of onzekere verblijf een extra dimensie is. Hoop wordt hier naar voren geschoven en doet het kind naar een betere toekomst verlangen.

Joyeux ontmoet het kamermeisje Vicky die zich over hem ontfermt. Haar band is slecht met haar moeder die eveneens in het hotel verblijft en hoopt op een verzoening met haar dochter vooraleer ze sterft. Een prima rol overigens van Viviane De Muynck die hier van alle acteurs het beste uit de verf komt.

Die hele politiebende die op hotel zat om het huwelijk te vieren van iemand vond ik een vreemde eend in de bijt. Nogal een bizar gegeven met die buitenechtelijke relatie en de opgeworpen huwelijksproblemen. Het leek wel een soap en paste niet echt binnen de eerste twee verhaallijnen.

Ik lees hier niet voor het eerst dat onze Noorderburen vaak problemen hebben met het Vlaamse dialect. Kan ik wel inkomen, viel hier wel mee, maar dat dialect hoort er wel bij om hoogdravend toneelwerk te vermijden.