• 9.372.315 stemmen

Samanka (1982)

Misdaad / Erotiek | 90 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Misdaad / Erotiek

Alternatieve titels: Ceylon My Love / L'île des Passions / Rituels de la Passion

Oorsprong: Frankrijk / Spanje / Zwitserland

Geregisseerd door: Hubert Frank

Met onder meer: Chris Murphy, Vera Floux en Dirke Altevogt

Gesproken taal: Frans

Plot Samanka

Een fotograaf die met twee modellen op Sri Lanka werkt aan een reportage voor een mannenblad, raakt betrokken bij een schokkende moordzaak. Al snel blijkt dat jonge en sexy mode-modellen uit Europa ontvoerd worden naar het geïsoleerde Ceylon. Daar worden ze gevangen gezet en gemarteld en misbruikt door machtige, sadistische mannen.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Klinkt natuurlijk beter dan het is, maar dat valt te verwachten. Orthe- hier onder het pseudoniem Jack Regis- is nu waarschijnlijk het gekendst vanwege zijn rol in LFDV van Rollin, dit is de enige film die ik van hem als regisseur heb gezien.

Het betreft hier een typisch eighties erotica/ exotica product, niets mis mee op zich. Murphy en zijn 2 modelletjes- een lekkere blonde en een chink- gaan dus voor een shoot naar Sri Lanka, maar er wordt meer geneukt dan gewerkt zoals u begrijpt. Dan ontmoet de held de op zich wel schone Samanka-Floux, die zo te zien echter helaas net terugkwam van een verblijf in een vernietigingskamp en door een PTSS denkt dat ze een local is , rondhupsend in een semi-authentieke Ceylonese outfit.

Dat loopt natuurlijk ook uit op neuken aan zee met onze fotograaf in fa-commercial stijl, tot chagrijn van de 2 modelletjes die dan maar elkaar onder handen besluiten te nemen...

Zoals verplicht in het genre is er ook nog een soort thriller aspect, de held schiet alla blow up iets gruwelijks, en komt zo op het spoor van een sekte die nazisme, moord, SM , rituele dansen en tantrische sex combineert , en n.b. gerund wordt door de papa van Samanka...

Klint erg leuk, is een beetje saai in feite en zowel de orgiescène die wat door Rollin geinspireerd lijkt als de- ahum- actiescènes op het eind zullen de kijkertjes anno nu eerder een lachsalvo ontlokken.

Neemt niet weg dat dit filmpje voor mij als genreliefhebber wel te genieten was, met de locaties moet je zelfs als grootste prutser moeite doen om het lelijk te maken en meer dan een erotico/thriller is het eigenlijk eerder een langgerekt reclamespotje dan wel vakantiefilmpje, incl. plaatselijke VVV gesponsorde zgn. couleur locale.

Het blijft wel een Franse film, dus we hebben Murphy als voice-off die zich te buiten gaat aan zgn. poëtische mijmeringen, wie weet ook door Rollin beinvloed.

Is te zien in een redelijke DVD-R met Engelse dubs.