• 9.370.349 stemmen

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Didier Volckaert

Met onder meer: Joke Devynck, Jeroen Willems en Tiemen van Haver

Plot Quixote's Island

San, een 16-jarige jongen, heeft het gevoel dat niemand hem begrijpt. Wanneer hij Isabelle ontmoet, wordt hij hopeloos verliefd op haar, maar ze ziet hem amper staan. San verkiest om de realiteit te ontvluchten en sluit zich op in zijn verbeelding. Dan komt Quixote in zijn leven...

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Een moderne filmversie van Don Quixote de la Mancha.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Opmerkelijke trailer.

Vanaf 28 september in de bios (BE)

avatar van dr channard

dr channard

Aangezien dat sommige ongeprezen films zeer sterk uit de hoek kunnen komen, heb ik deze vandaag in de cinema gezien. Je ziet geen enkele reclame op televisie dus bekend was Quichote's Eiland zeker niet. Vandaag was het misschien ook te warm om naar de cinema te gaan maar mijn vriendin en ik waren de enige (!!) in de cinema. We waren alvast op ons gemak.

Quichote's Eiland is de debuutfilm van de Gentse regisseur Didier Volckaert. Deze film is zeer matig te noemen, maar soms steekt de regisseur er met zijn aparte scènes boven uit. Zo is er een verkrachtingsscène die wordt weergegeven achter een witte paal in de toiletten, zodat je het niet helemaal ziet gebeuren , maar alleen de armen en benen ziet. Een schokkende gebeurtenis die op een ludieke manier wordt weergegeven. Ook de scène als San droomt over een mechanisch beest dat zijn meester voorstelt en dan die fictieve zwangerschap... Super!

De film bevat best een aantal goede scènes, maar jammer wordt het het over de hele lijn nooit hoogstaand. Het is net alsof de regisseur niet weet wat hij wilt en eigenlijk wordt er maar een mager verhaal getoverd in die 100 minuten. Het speelt zich zowel af in de werkelijkheid (de wereld van het meisje) als in de droomwereld (vooral de wereld van San). De droomwereld kon me gewoon niet boeien. De locaties waren op sommige momenten mooi gekozen, maar ik kwam maar niet in het verhaal. Ik leefde niet mee met het hoofdpersonage en zijn gebeurtenissen.

Vanwege sommige aparte scènes die ik nog steeds niet kan vatten buiten het feit dat ze onrealistisch zijn/ dromen zijn geef ik deze film een 2.5. Ik hou wel van die aparte regie in de film. Jammer genoeg is het resultaat zeer mager. Quichote's Eiland is een film die je snel zal vergeten.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Wauw.

Ik ben met een beetje goeie wil de enige Nederlander die deze film heeft gezien en daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Jammer dat de film het in België zo slecht doet. Het verhaal heeft geen echt einde en er blijven veel dingen open, maar ik wijt dat graag aan het feit dat dit een fantasyfilm is waarin e.e.a. zich in het onderbewuste afspeelt - iets waar ik bij Lynch trouwens níet tegen kan. Jeroen Willems acteert zoals altijd ijzersterk.

avatar van Stijn89

Stijn89

SLECHT! Heb zitten twijfelen om de cinema te verlaten, de loveseats hebben ons daar gehouden.

avatar van nadrin

nadrin

Wat een tegenvaller begon wel goed maar na het incident had de film niks meer inhoudelijk

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Na acht jaar nog steeds even mooi. Nog steeds even vaag met een paar rare sprongen, maar ik van deze ode aan de verbeelding. Onbekend maakt onbemind.

Half puntje omhoog naar 4,5*.