menu

Glee: The 3D Concert Movie (2011)

mijn stem
2,84 (67)
67 stemmen

Verenigde Staten
Documentaire / Muziek
84 minuten

geregisseerd door Kevin Tancharoen
met Lea Michele, Cory Monteith en Dianna Agron

Na twee succesvolle seizoenen en tournees zijn de sterren van Glee nu voor het eerst te zien in hun eigen film. De Glee cast werd op de voet gevolgd tijdens het beleven van hun 2e wereldwijde tournee en Glee: The 3D Concert Movie is daarvan het resultaat. Niet alleen backstage footage zal hierbij getoond worden maar ook volledige muziekoptredens zullen verwerkt zijn in de film. Hierbij worden bekende Glee-songs zoals "Don't Stop Believin'", "Loser Like Me" en "Empire State of Mind" niet achterwege gelaten. Ook zal de film 3 verschillende fan verhalen bevatten over hoe Glee hun leven heeft beinvloedt. De gehele cast, o.a. bestaande uit Rachel (Lea Michele), Finn (Cory Monteith), Quinn (Dianna Agron) en Puck (Mark Salling) zijn klaar om hun ultieme droom opnieuw te delen met het wereldwijde publiek in Glee: The 3D Concert Movie.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=NQ84hXdoZMg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van daxclusive
5,0
Als Glee-fan was dit een must-have DVD.
Helaas op mijn DVD stond dat deze 125 minuten zou duren en vond ik de 84 minuten net te kort. Ik mistte de top-songs "I Will Surive, Fire, Hello" enz. Maar was een top show en docu.
5*

avatar van AmazingPP
3,5
Mezelf schreef:
(quote)


Oke, ik zeur dus namelijk dus ik ga mezelf even verantwoorden.. Met camerabeelden die heen en weer vliegen VOND IK het 3D gebeuren helaas niet veel toevoegen.. Ik zag inderdaad ook de diepte, maar PERSOONLIJK vond ik niet dat dat veel bijdroeg aan de film..

Zodoende, mijn mening..


Ik schrijf toch: wat zeurt iedereen.... Ik val je toch niet persoonlijk aan. Bij alle films in 3D staat wel iemand die schrijft: het voegt niets toe... bladiebladieblaaaaaah.... Nogmaals, het voegt diepte toe, niets meer en niets minder.

2,0
Als je deze film daadwerkelijk gaat kopen op Blu Ray en in 3D dan voel je je behoorlijk bekocht.
Het vervelende van de concert registratie is namelijk dat je nooit echt in het concert komt te zitten. Na elk nummer, soms als je mazzel hebt twee, wordt het concert ondebroken door fans en volgers van de serie die tot vervelens toe vertellen welke invoed de serie in hun leven heeft gehad. Dit gemekker gaat behoorlijk op je zenuwen werken. Van de 1 uur en 20 minuten houd je als kijker misschien een uurtje concert registratie over. Met de extra's kun je wat minuutjes bij sprokkelen. Een complete concert registratie had toch leuker geweest. Nu heb je na afloop van de documentaire slechts het idee, dat je heel veel gemist hebt. Zeker als je als kijker de extr's er op naslaat.
2*

avatar van Keane1983
3,0
Waku schreef:
Als je deze film daadwerkelijk gaat kopen op Blu Ray en in 3D dan voel je je behoorlijk bekocht.
Het vervelende van de concert registratie is namelijk dat je nooit echt in het concert komt te zitten. Na elk nummer, soms als je mazzel hebt twee, wordt het concert ondebroken door fans en volgers van de serie die tot vervelens toe vertellen welke invoed de serie in hun leven heeft gehad. Dit gemekker gaat behoorlijk op je zenuwen werken. Van de 1 uur en 20 minuten houd je als kijker misschien een uurtje concert registratie over. Met de extra's kun je wat minuutjes bij sprokkelen. Een complete concert registratie had toch leuker geweest. Nu heb je na afloop van de documentaire slechts het idee, dat je heel veel gemist hebt. Zeker als je als kijker de extr's er op naslaat.
2*


Een erg goede en eerlijke recentie van deze concert/docu. Ik begrijp dat mensen helemaal fan zijn van glee (net als ik) maar om deze film nou zo op te hemelen!!! Zo zie je maar..zoveel mensen, zoveel verschillende wensen.

avatar van stan
3,5
Ik vond de fans tussendoor wel leuk to be honest

avatar van Mr. Chiel
3,5
Als film stelt het natuurlijk weinig voor. Maar als je de serie leuk vind dan is het toch wel heel vermakelijk. *3,5

avatar van Elineloves
4,0
Waarschuwing: Dit gaat een heel lang, fangirly verhaal worden.

Ik had nooit iets met Glee. Het leek me kinderachtig, stereotype en die liedjes...? Nee, het was niks voor mij. Ookal liepen vriendinnen, klasgenoten, nichtjes en zelfs leerlingen van me er mee weg. Toch bleef ik eigenwijs: Eline de horrorchick gaat toch niet naar Glee kijken? Komaan zeg, dat past toch helemaal niet bij mij? (Lekker bevooroordeeld ja.) Als ik vlagen op tv zag, zapte ik snel door. Ik heb een keer, een aantal maanden geleden, met één oog de pilot gekeken en ik heb het ook weer vroegtijdig afgezet. Nee, het was niks.

Toch bleef Glee maar opduiken, waar ik ook keek. Nog steeds waren meiden me aan het overhalen om het nog één kans te geven. Je moest even door het begin heen, en dan zou je het omarmen. Vooruit, nog één kans. De laatste. En BAM! Binnen minder dan twee weken tijd heb ik drie seizoenen gekeken, als een verslaafde, geobsedeerde fangirl. Ik mag mezelf nu dan ook trots lid noemen van de #Brittana en #Klaine shippers.

Gisteren wees catdog er mij op dat er ook nog deze film/documentaire was. Helemaal vergeten! Goed voor de afkickverschijnselen! En vanavond dus meteen gekeken, lekker vanuit bed in mijn pyjama, in mijn uppie en genieten maar.

Al na 3 minuten realiseerde ik me dat ik kramp in mijn kaak kreeg, omdat ik met een hele enge, verontrustende big smile zat te kijken. Bijna alsof mijn mondhoeken gingen scheuren. Horrorchick Elien was diep gezonken.

Hoewel ik moet toegeven dat ik de liedjes niet eens 'de kracht' van Glee vind, soms is het net een liedje teveel naar mijn smaak, had ik wel kippenvel tijdens de openingstrack 'Don't stop believing'. Ik had zin om te huilen. Misschien ook omdat ik ongesteld ben. *zoekt excuus* Ik was ontroerd, ontspannen en gespannen tegelijk.

Liedje 2; 'Empire State Of Mind', een liedje dat ik een warm hart toedraag en waar ik veel herinneringen aan heb, mede door mijn vakantie naar NYC. Elke keer als ik het hoor, doet het iets met me. Zeker als je Brittany en Mike ook zo ziet swingen op dat podium, MEN, die kunnen dansen joh! Ook fijn dat Mercedes het liedje grotendeels zong, erg prettig stemgeluid.

En oh gosh, Brittany dr 'I'm a slave 4 u' performance. Dat meisje ziet er zo anders uit als ze haar Cheerios pakje thuislaat en haar haren niet draagt in een kaarsrecht geknipte pony! Als je dr zou zien zou ze niet echt opvallen, maar wanneer je dr ziet dansen, of gewoon haar ding (lees: dom) ziet doen.. Petje af.

Puck is cute. Lekker ding, goeie kop, goed lijf, bad guy met een klein hartje.. alleen jammer dat ik 'zijn' liedjes nooit echt boeiend vind. Maar enfin, genoeg leuks om naar te kijken.

Zelfde geval met Rachel. Ontiegelijk mooi meisje, zelfs met haar imperfecties. Maar haar liedjes zijn ook niet altijd aan mij besteed.

Mike Chang. Cute. Leuke vent om te zien, geweldige danser. Beetje ondergewaardeerd. Zou voor mij wel wat meer screentime mogen krijgen. Misschien niet de beste zanger out there, maar in combinatie met zijn natuurlijke manier van performen, alsof hij het al 40 jaar doet.. Respect.

Artie. Ja, schatje natuurlijk, met zijn brillie en zijn rolstoel! Heerlijke zelfspot, goede humor (Bleek ook wel weer in deze docu) en hoewel hij niet zo op de voorgrond staat (Dat staat Rachel natuurlijk altijd en overal ) is hij wel onmisbaar. Ook erg leuk om hem te zien dansen.

Mercedes. Heerlijke, gevulde donkere dame met een dijk van een stem. Persoonlijk hoor ik haar liever zingen dan Rachel. Die vrouw hoor je van 2 km afstand nog zingen en dan nog roep je; wauw! Wat een bereik!

Finn. Ik heb niet zoveel met hem. Sure, hij en Rachel horen bij elkaar, maar verder? Niet echt een van de boeiendste personages voor mij. Ook zijn zang doet me niet veel.

En toen begon ik, als een echte fangirl betaamt, hevig in mijn handen te klappen en te gillen. SANTANA MET VALERIE! Dat is sowieso al mijn ultieme 'Zing-ik-in-de-douche-en-tijdens-het-autorijden'-liedje, maar haar uitvoering.. Oké, ze is geen Amy, maar jeetje! Lekker hoor. Swingt de pan uit. Ja, ik ben stiekem een beetje verliefd op Santana.

Over verliefd gesproken, dat kleine jochie (aziatisch kereltje) die helemaal gek van Blaine was. Mijn hart smolt. Wát een heerlijk kind! Met zijn stropdasje tot aan zijn knietjes. Leuk om te zien wat Glee doet met mensen, van jong tot oud. Of je nou asperger hebt, dwerggroei hebt, homoseksueel bent of nog bezig bent met potty-training. Het maakt niets uit. Glee is voor iedereen. Dat blijkt maar weer uit deze docu.

Kurt is mijn held. Hij is lief, grappig, en knuffelbaar. Hij heeft iets onschuldigs over zich, waardoor je aan zijn lippen hangt. Samen met Blaine is hij echt geweldig. Mooi stel.

Quinn en Sam. Mooie mensen, maar beide niet echt boeiend. Tenminste, het is lastig om te vallen als je naast andere personages staat die meer te bieden hebben.

En ja hoor. Gwyneth. Moest even wennen aan haar in de serie, maar erg leuk dat ze nog even in deze docu verscheen. Wel erg jammer dat Emma en Will nergens te zien waren. En Sue natuurlijk. Groot gemis.

Heerlijke aftiteling (hoewel het zonde was dat het al voorbij was) maar het aziaatje was weer terug, dus ik smolt weer opnieuw. Mijn vriend doet me wat als ik mijn kinderen dat later leer, maar ach, ik heb nog een paar jaar om hem ook om te toveren tot een 'Gleek'.

Als het zelfs gelukt is met mij...

avatar van catdog
4,0
Je vergeet Tina.

Geweldige review, btw! Doet me terugdenken aan toen ik de serie voor het eerst ontdekte en bij dit concert aanwezig mocht zijn met mijn V.I.P. pasje waarbij ik Blaine ontmoet heb. Gewoon heerlijk hoe Glee zoveel vrolijkheid en positiviteit teweeg kan brengen. Geweldig moment ook in de film idd als je na de fantastische performance van "River Deep, Mountain High" even wilt bijkomen maar dat Gwyneth plots het podium opwalst. Heerlijk. En die types die in het publiek zitten. Ik heb echt alles zien zitten. Van 5-jarige, tot ver in de 60. Jongens, meisjes. Mannen, vrouwen. Homoseksuelen, hetero's, mensen met een bepaalde aandoening, mensen die een kerstmannen pak dragen (wat ging ik bij dit stukje, het leek de Toppers wel). Fantastisch gewoon dat iedereen bij elkaar komt.

Wil de film bijna opnieuw gaan aanzetten. Overigens is Sue wel te zien in het 'concert' bij de extra's van de BluRay. Ze kondigt daar enkele optredens aan. Emma helaas helemaal niet gezien. Will verscheen wel enige keren op de schermen tijdens het concert zelf. In de film heleaas niet. In real-life niet, vanwege het feit dat hij zijn eigen tournee had voor zijn solo-album. Maar wie weet, bij het concert van Season 3?

avatar van Elineloves
4,0
Ooh Tina! Oh my gosh, shame on me! Maar Tina valt ook niet echt heel erg op in zo'n groep, als je achteraf je review gaat tikken zou je dr bijna over het hoofd zien, zoals ik nu heb gedaan. Slechte fangirl, foei!

Nice! De Bluray gaat inderdaad morgen gehaald worden. Nu hoop ik wel dat ze ook de gewone bluray hebben en niet alleen de 3D? Maar dat zal toch wel, denk ik..

Blaine ontmoet nog wel! Ik ben zo jaloers. Ja, het publiek vond ik ook heerlijk om 'uit te kijken' in deze docu, kwam tijd te kort. Van huismoeders tot jonge kinderen tot beren van venten. Grandioos gewoon.

Nog steeds onbegrijpelijk dat ik zo'n totaal onterechte afkeer had, was dus eigenlijk nergens op gebaseerd. Gelukkig heb ik nu het licht gezien. *kuch*

avatar van catdog
4,0
De gewone BluRay zit in begrepen bij de 3D versie. De DVD ook overigens. Dus 3 dingen in 1 pakket.

Tina over het hoofd zien is niet moeilijk. Haar solo optreden van "Dog Days Are Over" met Mercedes hebben ze uit de film geknipt. (Staat wel op de BluRay gelukkig, eveneens als Blaine, Artie, Puck en Sam die "Friday" doen.) Dus de enkele keer dat je d'r hoorde was heel kort bij "Born This Way".

Zizes ook trouwens, maar die doet er niet toe.

avatar van Elineloves
4,0
God ja, ik had echt even iets van HELL NO, geen screentime, niet praten, niet je mond open doen om te zingen en niet het hele beeld in beslag nemen. Wat ze bij sommige groepsoptredens dus wel deed.

Sorry, vind haar nog steeds niet leuk.

avatar van catdog
4,0
Zizes toch? Nee daar heb ik ook niks mee. Ze hebben dr niet voor niets geditched ook in Season 3. Ze was wel geinig als klein bijrolletje in Season 1 en het begin van Season 2, maar toen ze bij de Glee club kwam. Nee. Doe maar niet. Herinner je je "I Know What Boys Like" nog?

Overigens heeft ze wel 1 ding mogen zeggen bij het concert, tijdens het optreden van Puck en hij op dat kleine podium stond, stond zij op het grote en riep ze: "Well get over here Puckerman". Dat hebben ze ook al uit de film geknipt. We zijn dus niet de enige die haar niet mogen.

avatar van Elineloves
4,0
Oh, ik had het bijna verdrongen, maar het komt weer levendig naar boven. 'I make them want me, I like to tease them' Bijna net zo erg als toen ze prom queen wou worden en maar niet ophield over hoe sexy ze was. Uhu.

Ze past er ook gewoon helemaal niet bij, vandaar dat ik ook verrast was dat ze in de docu te zien was tijdens een paar dansjes, maar dat kwam natuurlijk net zo uit dat zij toen in de serie een 'belangrijke' rol had. Heb ook geen enkele fan haar naam horen noemen, geloof ik. Nouja, toch zullen er genoeg meiden zijn die haar wel leuk vonden (onder het motto ze is dik, niet echt aantrekkelijk maar heeft wel zelfvertrouwen en misschien ergens in dat grote lijf nog een klein hartje zitten), maar ik heb het nooit gezien. BAD ATTITUDE klopte helemaal. (En nu heb ik het alleen over haar personage natuurlijk, en nee er is niets mis met dikkere mensen -voordat ik daar over aangevallen word-.)

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Ik ben wel wat fan geworden van de Glee serie moet ik bekennen. Prachtige reeks met leuke figuren en toffe muziek op een humoristische en boeiende manier weergegeven. Na 2,5 reeks was het tijd om de concertfilm eens te zien.

Het concert zelf is natuurlijk leuk om volgen. Alle bekende figuren (toch de leerlingen) die vele nummers uit de tv-reeks brengen. Je kan zien dat ze het live evengoed kunnen als bij opnames. En blijkbaar amuseren ze zich nog altijd, wat toch ook belangrijk is. De film mikt vooral op dat concert, dat gewoon een weergave is van het optreden, met daarbij aandacht voor enkele fans. En daar zit ik wat verveeld eigenlijk. Leuk voor die fans, maar ik wou net meer Glee zien. Of achter de schermen van Glee, maar buiten enkele oneliners van de acteurs krijgen we daar niet veel van voorgeschoteld. Brittany valt nog het meeste op met haar humor.

Conclusie is dat dit leuk is voor Gleefans die Glee Cast eens buiten de reeks aan het werk wil zien, maar als film hadden ze dat fangedeelte moeten weglaten. Ik ben liefhebber van Glee en niet van de fans van Glee.

avatar van Fran
3,5
Ik vind Glee echt ZO leuk en na het kijken van deze film is dat zelfs nog meer geworden. Dat hield ik al bijna niet meer voor mogelijk. Deze film liet vooral zien dat iedereen anders is maar toch schuilt er bij iedereen diep van binnen dezelfde "nerd" die je moet koesteren.

Eigenlijk vroeg ik me af en toe wel eens af of de cast nou werkelijk wel zo goed was met zingen en dansen maar na het zien van deze film is dat dus een duidelijke JA. Wat een talent bij elkaar zeg. Ik wist trouwens niet dat Britney zo goed kon dansen. En dan haar "slave for you" act. Wow, wat is zij een lekker ding zeg. M'n onderkaak lag zowat op de grond. Wouw !!

Het chinese jongetje dat helemaal fan was van de Warblers met dat stropdasje. Echt geweldig. Als je de credits nog even aan laat staan dan zie je hem het gehele nummer dansen voor de tv. Ik vond het wel een beetje jammer om de leraren en coaches niet te zien. Al was het maar in de back stage filmpjes. Maar dat mag verder de pret niet drukken. Voor mensen die nog nooit Glee hebben gezien of niet begrijpen wat er nou aan is, is dit een goede aanrader. Je wordt vanzelf aangestoken met het Glee virus.

AHWA
Past deze in de continuiteit van de serie? Na welke ep kun je deze het beste kijken? Of staat hij op zichzelf?

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
AHWA schreef:
Past deze in de continuiteit van de serie? Na welke ep kun je deze het beste kijken? Of staat hij op zichzelf?


Dit is echt een concertfilm en heeft geen verhaallijn zoals in de serie. Je kan dit dus op zich zien wanneer je wil. Misschien is het wel aangeraden om seizoen 1 en 2 te zien, omdat de liedjes uit de reeks daar dan nog verrassend overkomen en je bij het concert zo het gevoel krijgt van 'oh ja, deze spelen ze ook'. Al is dat maar een detail natuurlijk, om te kunnen volgen maak het in elk geval niet uit.

AHWA
Toch wel wat te kort als je het mij vraagt, had graag nog wat andere nummers voorbij zien komen, maar deze film past prima in het Glee-straatje. Heerlijk 80 minuten die als een speer gaan.

En Quinn...zucht...toch wel een van de mooiste vrouwen van de planeet.

avatar van catdog
4,0
AHWA schreef:


En Quinn...zucht...toch wel een van de mooiste vrouwen van de planeet.3,0
Ik ben na lange tijd dan toch maar de serie gaan zien. Niet altijd echt mijn ding ma zeker niet slecht.
De film is nog ene klein extra bij de serie. Tof om eens te zien.
De fans dat ze laten zien vond ik er te veel aan. Dan hadden ze meer van achter de schermen moeten laten zien.

avatar van DVD-T
3,0
My favorite character is Blaine. Hi, Blaine. I'm the Mini Warbler .

Heb de eerste twee seizoenen achter de rug, en ik kan zeggen dat ik nu een echte Gleek ben. Tijd voor de Concert movie dacht ik zo.

De verhalen rondom het fenomeen Glee zijn best interessant, maar breken helaas de epic feel rondom het concert af. Het haalt je op momenten helemaal uit het concert. En dat is jammer. Dat hoort een docu niet te doen. Hetzelfde geld eigenlijk voor de wat "gemaakte" backstage performences van de cast. Het concert zelf is dan weer helemaal top. Veel leuke liedjes uit de serie komen voorbij in een leuke setting. Empire State of Mind is echt goed gedaan door de makers, zo ook Valerie, River Deep Mountain High en The Safety Dance. Enkele van mijn favorieten. Veel leuke liedjes dus, maar er miste ook een aantal die ik graag terug had willen zien, zoals Halo/Walking on Sunshine, Proud Mary, Singing in the Rain/Umbrella en ga zo maar door. Maar eerlijk is eerlijk, de liedjes die ze er wel in hebben verwerkt zijn goed en erg goed gedaan ook door de gehele cast, waarin Michele en Riley natuurlijk in uitblinken. Maar ook Rivera heeft een fijne stem om te horen. Dan krijgen we nog Paltrow, maar Sheuster is dan wel een gemis. Hij hoort gewoon bij de Glee club.

Als docu niet geslaagd, als concert registratie half geslaag. Jammer dat ze maar een uur tot twee uur hebben. Wat mij betreft hadden ze alle liedjes wel mogen doen. Nu mist het de feeling die de serie je wel geeft.

avatar van soom
5,0
Ik ben ergens in deze maand, vorig jaar, naar Glee the 3D concert movie gegaan. Ik wist echt totaal niets af van Glee, kende de karakters niet, wist niet wie erin meespeelden. Ik wist niet dat ik Cory toen al eens gezien had in Monte Carlo, en ik wist waarschijnlijk ook niet echt dat Lea Michele dezelfde was als degene die Rachel Berry speelde, in New Year's Eve..

Ik weet ook niet precies wanneer ik precies Glee echt begon te ontdekken nadat ik de 3D Movie gezien had, hoewel ik hier en daar wel eens een stukje meepakte, op de een of andere manier.

Nu kan ik er echt niet meer zonder. Ik kijk het soms s'morgens, het is soms echt het laatste wat ik doe voor ik ga slapen: Glee opzetten. Ik geniet met volle teugen van alles. Rachel Berry en Finn Hudson zijn wat mij betreft de absolute koplopers. Ik weet niet, vind Finn Hudson gewoon een leuke gozer, en Rachel Berry is in al haar drama heerlijk, om mee te leven met haar. Ik kan het meest met haar eigenlijk. Daarbij kan zij gewoon ook het best zingen natuurlijk, tenminste, dat is mijn mening. Maar ze worden direct gevolgd door Quinn Fabray, Santana Lopez, Brittany S. Pierce. Dit drietal met al hun problemen en liefdesproblemen, is heerlijk om te volgen, lekker sarcastisch op momenten.

De rest?
Tina is leuk omdat ze in het echt Koreaans is, Mike Chang is een geweldige danser. Kurt Hummel is vooral leuk in de scenes met zijn vader vind ik, hij kan net ietsje beter acteren dan zingen. Ietsje maar. Mercedes Jones kan geweldig zingen, Sam Evans is schattig. Noah Puckerman is cool, hij heeft iets rebels wat hem aantrekkelijk maakt. Artie Abrams is leuk, maar hij valt voor mij wel een beetje in het niet bij de andere castleden. Emma Pillsbury en Matthew Morrison zijn leuk met elkaar, en natuurlijk is daar ook nog Sue Sylvester met enkele heerlijke scenes die de toon voor altijd zetten.

En natuurlijk zijn de gastrollen ook geweldig. Vooral Kristin Chenoweth springt er als April Rhodes het meest uit, daarna Jesse St. James, heerlijk aangedikt karakter die wel grappig overkomt. Verder is Holly Holliday gewoon heerlijk om te bekijken. Gwyneth Paltrow is een klasse actrice.
Blaine vind ik wel leuk, in combinatie met Kurt.

Had nooit verwacht dat ik na vorig jaar totaal zou veranderen in iemand die helemaal gek is van deze geweldige serie. Als eerbetoon aan de geweldige serie van Glee dan ook maar gewoon in m'n top 10 gezet, na het aanschouwen van the Concert movie (Inmiddels alweer een stuk of 3 keer gezien). Helaas, of gelukkig zonder 3D. Hij heeft wel een hele tijd op 4* gestaan, maar toen ik dit ontdekte, dacht ik: Omhoog met dit cijfer, en dan ook maar een mening erbij planten die laat zien hoe enthousiast ik hierover ben. Ik kan nu al niet meer wachten om seizoen 3 te kopen. En ja, ik zoek vooral de leukste stukjes uit, heb niet eens (*Schaammodus*) alle liedjes en scenes gezien... Maar ondanks dat, dit is toch wel heel, heel cool. Glee rocks!

avatar van Aapje81
1,0
In de serie Community wordt regelmatig de draak gestoken met Glee en eerlijk gezegd kon ik daar altijd ontzettend om lachen ondanks dat ik nog nooit van Glee had gehoord. Nu kwam dit op fim1 voorbij en ik moet zeggen dat het nog veel erger is dan ik mij had voorgesteld. Alles wat in Glee voorbij komt voelt ontzettend nep en geforceerd. Het is alsof je naar een brave en uitgerekte versie van Idols zit te kijken. Glee voegt niets toe op muzikaal gebied en schijnt vooral te staan voor een bepaalde gehypte lifestyle.

Het ergste vond ik nog die inwisselbare rappertjes en dat kereltje in die rolstoel. Het is allemaal zo verschrikkelijk politiek correct dat het gewoon niet meer leuk is. De enige reden dat ik niet de laagste score geef is vanwege dat meisje wat de cover van Britney Spears deed. Om biologische redenen werd ik daar even wakker geschut.

Verder was deze Glee ervaring eenmalig voor mij en zal ik braaf zappen als het nog eens langs komt.

Verschrikkelijk.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Glee: The 3D Concert is niet meteen de ideale kennismaking als dit je eerste kijkbeurt van de reeks mocht zijn. De serie draait rond personages en bevat de nodige humor en drama. De nummers komen veel meer tot hun recht in de serie waarbij meestal de tekst aansluit op de verhaallijn. Moeilijk te zeggen, maar ik denk dat dit concert zonder de reeks te zien, als één grote brave zangwedstrijd lijkt te zijn. Terwijl het in de reeks evengoed minder conservatief aan toe gaat met thema's als holebi's, vreemdgaan, abortus, borstvergroting, ontmaagding, zelfmoord, doping, ...

avatar van catdog
4,0
Vind het ook niet echt een manier om de serie te beoordelen. Deze film schetst enkel een beeld van wat voor gevoelens de serie bij sommigen weet los te maken. Een gevoel van vreugde. Voor de rest staat het gewoon compleet los van de serie.

avatar van timburton
AmazingPP schreef:
(quote)


Ik schrijf toch: wat zeurt iedereen.... Ik val je toch niet persoonlijk aan. Bij alle films in 3D staat wel iemand die schrijft: het voegt niets toe... bladiebladieblaaaaaah.... Nogmaals, het voegt diepte toe, niets meer en niets minder.


Man, laat die gebruiker met rust; als hij dat vindt, vindt hij dat. En dan kun jij het allemaal onnodige onzin vinden, maar dat hoef je niet constant te herhalen. Als je niet serieus in discussie kan met iemand, wat doe je dan in Gods naam op deze site?

avatar van AmazingPP
3,5
timburton schreef:
(quote)


Man, laat die gebruiker met rust; als hij dat vindt, vindt hij dat. En dan kun jij het allemaal onnodige onzin vinden, maar dat hoef je niet constant te herhalen. Als je niet serieus in discussie kan met iemand, wat doe je dan in Gods naam op deze site?


Sorry, hoor, maar je hebt het volledig mis. Ik schreef deze respons alleen maar omdat ik dacht dat hij dacht dat het persoonlijk was. Dat is het niet. Natuurlijk mag hij zijn mening hebben, maar ik toch ook?

avatar van tbouwh
3,5
Als fan van de serie moest ik deze een keer gezien hebben. Conclusie : een topconcert. Dat de gehele Glee Cast vocaal zeer sterk was, wordt in de serie al duidelijk, maar ook live slaan ze zelden de plank mis. Met name Amber Riley, Lea Michele en Darren Criss hebben geweldige stemmen.
Het enthousiasme op het podium spat ervanaf, Dans en choreografie is strak en m.n. Heather Morris is een geweldige danseres. Mike Chang Jr. moet het niet hebben van z'n stem maar maakt dat met zijn dansvaardigheden meer dan goed. Jammer dat Matthew Morrison geen deel van het concert was, hij had nog mooi een nummer kunnen doen.
De nummers die ze deden waren geweldig, maar toch miste ik nog wel wat toppers. Daar ligt ook gelijk de zwakte van deze muziekdocu : Na veel nummers werd geschakeld met Glee-fans die hun verhaal vertelden. Nu waren deze stukjes niet heel irritant, maar het ging ten koste van misschien een paar extra nummers. Ofwel : ik had graag iets meer concert gezien, en iets minder persoonlijke verhalen buiten de muziek.
Heb +- 75 minuten lang erg genoten en geef dan ook 4,5 *. Half puntje afgetrokken voor bovengenoemde punten.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:40 uur

geplaatst: vandaag om 14:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.