My Lai Four (2011)
Geregisseerd door: Paolo Bertola
Met onder meer: Joe Suba, Yvette Yzon en Michael Bruggink
3,4 (243)
Plot My Lai Four
De film is een afspiegeling van de waargebeurde gruwelijke feiten in My Lai, Vietnam maart 1968. Een groep Amerikaanse soldaten verliest in de buurt van My Lai onverwacht een aantal van haar mannen. De groep kookt van woede en begint een ware veldslag onder aanvoering van Tweede Luitenant William Caley. Het dorp My Lai wordt totaal uitgeroeid, de soldaten worden gek en maken er een waar bloedbad van. Mannen, vrouwen en kinderen worden afgeslacht alsof het niets is.
Santanilla
Hall
Wyatt
Webber
NyaH
Het is een B -film. Toch heeft deze film emoties bij me losgemaakt. Je ziet het verhaal waarbij de groep soldaten onder invloed van wraak en de (groeps)druk om met aantallen (doden) te komen ervoor kiezen een heel dorp (500 mensen) voornamelijk ouderen, vrouwen en kinderen af te slachten.
Wil je goed acteerwerk en goeie special effects sla de film over. Wil je vanuit geschiedschrijving weten wat zich in in Vietnam in My Lai heeft afgespeeld, dan zeker kijken. Omdat het waargebeurd is, is het een aangrijpend verhaal.
borasi
Maak er maar een C-film van, wat een zonde van het geld. De dialogen lijken wel ingesproken te zijn door het team van 'Amazing discoveries' (Het is gewoon geweldig Mike...).
Zeker omdat het is gebaseerd op ware gebeurtenissen hebben ze dit helaas beschamend slecht uitgewerkt.
KillahHillah
Ik wist niet dat D-films ook bestonden
Ik heb een hoop slechte films gezien qua CGI, camerawerk, acteerprestaties en bij deze was dat allemaal wel zo onthutsend slecht gewoon. De CGI was door een kleuter van 3 gemaakt (explosies, wat net als rotjes overkwam), helikopters zelfs slechter dan in games als COD enz enz. Combineer dit met het acteerwerk wat nog minder is dan een gemiddelde gtst aflevering en je houdt bar weinig over. Hetgeen je namelijk overhoudt is een goed verhaal gebaseerd op historische feiten die het daglicht nauwelijks kunnen verdragen. Hiervoor 2 sterren, maar wel ontzettend jammer dat dit niet beter uitgewerkt is.
RickZ
Een D-film zelfs! Bagger, rotzooi.
De explosies, acties, acteurs alles is nep.
Op een gegeven moment ligt er een soldaat (lees: superslechte acteur) 5 minuten lang te kermen/zeuren over zijn afgerukte been, blij toe dat die even later weer op een mijn terecht kwam.
Het 2e deel van de film betreft de moordpartijen maar door de bijzonder slechte 1e helft komt die boodschap niet meer aan.
Deze film (en waarschijnlijk het budget dat erbij hoorde) is gewoonweg een belediging voor de Vietnamezen in kwestie. Schandalig.
Filmtechnisch bekeken: nog geen * waard !
ags50
Spleetogen met bamboestokken slaagden erin het onoverwinnelijk geachte Amerikaanse leger in 1975 met de staart tussen de benen uit Vietnam te verjagen. Dit klinkt zwaar aangezet, maar wie zich de beelden van die laatste aprildagen kan heugen, weet wat ik bedoel.
My Lai is een grote schandvlek, zeker wat betreft de bestraffing van de schuldigen door (uiteraard?!) een Amerikaanse krijgsraad. Het internationale gerechtshof in Den Haag was nog niet opgericht, maar zelfs dan: de VS leveren geen staatsburgers uit (terwijl verdragen o.a. met Nederland dat andersom wel mogelijk maken).
De film is vrij knullig opgezet met slechte dialogen, derde rangs acteurs etc. Bovendien betwijfel ik of hetgeen wordt getoond zich ook werkelijk zo heeft afgespeeld. Dat doet echter niets af aan de boodschap die de Italiaanse producenten willen uitdragen (vandaar mijn aantal sterren). Uiteraard zal men in de VS dit verhaal niet appreciëren, noch een film aan deze zwarte bladzijde in de eigen militaire geschiedenis willen wijden.
Vreemd genoeg heeft "men" (= de legerleiding en het militaire personeel) kennelijk niets hiervan geleerd want dank zij o.a. Wikileaks komen ook dergelijke beelden naar buiten van militaire wandaden in Irak en horen we regelmatig welke "vergissingen" in Afghanistan worden gemaakt. In de zestiger jaren scandeerden "we" het al: US go home.
Kirth
Heb deze film ook na 5 minuten uitgezet. De voornaamste reden hiervoor was dat het geluid, en de dialogen overduidelijk na het filmen gedubd zijn, en dat kan ik niet hebben.... Heb geen quotering gegeven omdat ik 'm maar 5 minuten bekeken heb, maar meer dan een half sterretje zat er niet in denk ik....
hannes64
- 1926 berichten
Een aanslag op de filmwereld.
Zo maak je toch geen film.
Ook na 12 minuten afgezet....later even doorgespoeld, maar dit is wel dè slechtste oorlogsfilm die ik ooit heb gezien.
Met ook nog een budget van 2 miljoen dollar ( Kan ook de oude lire geweest zijn ), kan in Nederland een meesterwerkje worden gemaakt.
Geloof me, zie em niet...want je word diep, maar dan ook diep teleurgesteld.
Ja, dit is een echte afkraker.
Ook al had ik em helemaal uitgezeten, had ie nog geen halve ster gekregen.
Vanwege `t ook nog `t waargebeurde verhaal, een blamage ....maak er dan wat goeds van.
Deze is wel hèèl erg.
Vascago
Misselijkmakende slachting in een Vietnamees dorp. Erg slecht geacteerd door de soldaten en ook de special effects waren aardig slecht, maar het verhaal greep me toch behoorlijk aan.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'