• 9.373.034 stemmen

De 5 van de 4-daagse (1974)

Komedie | 105 minuten

Met onder meer: Johnny Kraaijkamp Sr., Jan Blaaser en Jon Bluming

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 oktober 1974

Plot De 5 van de 4-daagse

Vijf criminelen, die in de gevangenis zitten, krijgen toestemming om mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse, de bekende wandeltocht. Ze beloven plechtig niet te ontsnappen, maar 1 van hen verdwijnt al de eerste nacht om de zaak op te lossen, waarvan hij zegt niet schuldig te zijn. Hij vraagt zijn medegevangenen om hem, gedurende de nacht, te helpen met zijn probleem. Dat valt niet mee, omdat ze de nachten eigenlijk hard nodig hebben om uit te rusten van de tocht.

Johannes Everhart

Hendrik Kater

Pieter van Veen

Marcia Stroud

Wandelaar-Rechercheur

Hippie Meisje

Freddy de vervalser

Wandelaar-Undercover Agent

Wow, hier zou ik toch van gehoord moeten hebben als rechtgeaarde Nijmegenaar. Is dit te huur toevallig? Jij een idee Redlop?

avatar van Redlop

Redlop

Ik denk niet dat deze te huur is. Ik heb 'm ooit eens gezien en kan alleen herinneren dat er een aardige inbraak en veel naakt typisch jaren '70 in voorkwam.

Een soort Ocean's Eleven maar dan anno 1974 met Jan Blaazer en Leen Jongewaard in Nijmegen.

Op 21 april 1998 is de film opnieuw op video verschenen, onder het label 'Arcade Film Collectie'.

avatar van Wouter

kos schreef:

Wow, hier zou ik toch van gehoord moeten hebben als rechtgeaarde Nijmegenaar.-)

LOL

Wouter schreef:

Idd vreemd. Alle Nijmegenaren die ik ken hebben hem thuis.

Ach, 't leek me wel leuk een film die zich hier in de stad af speelt. Dat is inderdaad wel iets om enorm leuke grappen over te maken, zoals Wouter gelukkig altijd goed doet. Ben erg blij dat er nog van dat soort interessante mensen zijn, daar kan ik nog wat van leren.

avatar van FisherKing

FisherKing

Wouter schreef:

Idd vreemd. Alle Nijmegenaren die ik ken hebben hem thuis.

Hoeveel ken je er dan? Want niemand in Nijmegen kent de film (ook wel terecht hoor)

avatar van cornelis

cornelis

Halleluja zeg...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Dus jij kent alle 150.000 Nijmegenaren?

avatar van Redlop

Redlop

De film kennen en de film in huis hebben zijn twee verschillende dingen. De meeste 30 + Nijmegenaren zullen hem wel kennen, maar ik ken er geen één die met het oog op de saaie winteravond zoiets heeft van: "Goh laten we het spektakel De Vijf van de Vierdaagse zo snel mogelijk gewoon kopen want dat is nou een film die je wel 30 keer gezien kan hebben."

Volgens mij was Wouter zijn opmerking 100% ironisch bedoeld.

avatar van sydney

sydney

narva77 schreef:

Dus jij kent alle 150.000 Nijmegenaren?

Nee, maar wel alle Tilburgers van Nijmeegse afkomst.

avatar van Wouter

kos schreef:

Eh..... ik meende het hoor!. Alle Nijmegenaren die ik ken hebben die film thuis.

wouter (kent twee Nijmegenaren)

avatar van Jordy

Jordy

iets minder quoten svp

avatar van eternal dark

eternal dark

kom ook uit nijmegen en heb hem wel in bezit,een leuke film,die helaas ook altijd wordt afgekraakt.leuke beelden van nijmegen en goed spel van jan blaaser,rene van asten,arnie breeveld,jon bleuming en johnny kraaykamp,de film is een van mijn favorieten.lekker jaren zeventig en amateuristisch.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

fuck! ik als rasechte Nijmegenaar moet die toch ook maar eens aanschaffen!

avatar van gijs

gijs

Wie kan mij helpen aan een exemplaar van deze film op VHS / DVD, tegen een aangemeten vergoeding. Tijdens het lopen van de vijf is mijn overleden zwager te zien.

mail me als je me verder kunt helpen!!!

Bij voorbaat bedankt

avatar van eternal dark

eternal dark

NIJMEGEN RULES,de mooiste stad van nederland met de mooiste toren en de gaafste voetbalclub

avatar van jay73

jay73

Vrienden van mij zijn aan het trainen voor de Vierdaagse. Ben vandaag maar 's meegelopen. 40 kilometer! Pijn aan m'n poten! Ik kan nauwelijks meer staan. Respect voor hen die de 4 x 50 lopen!!

O ja, die film. Ik zou 'm na vandaag graag eens zien.

avatar van T.O.

T.O.

Ik wilde net gaan typen dat ik deze film als Nijmegenaar toch wel gezien had moeten hebben

avatar van kees

kees

Was best aardig, vooral Jessica Benton, die mooie blonde actrice uit de Onedine-line maakte destijds veel indruk op mij.

avatar van Quido

Quido

Hier en daar een aardig moment, maar over het geheel gezien kom ik niet verder dan 2*.

avatar van BOND31

BOND31

Enkele komische momenten, en het is erg leuk om Nijmegen in 1974 te zien! Geen hoogvlieger, maar een leuke, onderhoudende film. De beste film van Van Nie vind ik Een Stille Liefde, al heb ik Doodzonde nooit gezien, dus daar kan ik geen oordeel over geven. Sabine vind ik ook heel redelijk, Kind van de Zon weer minder, maar dat is dan ook niet mijn soort film.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Zeer leuke komedie, vooral kraaykamp steelt de show als gevangene.

Rasechte hollandse film waar je ook nog een stukje mooi nederland ziet...bijv...het huis van bewaring in leeuwarden ...en ook nog een leuke bijrol van corry konings .

avatar van robertus65

robertus65

Mislukte mix tussen komedie en misdaad, erg oubollig allemaal. Niet meer leuk.

fritsje

Dit is voor mij de slechtste film ooit!!! Ik heb hem destijds in de bioscoop gezien en was geloof ik de enigste die het tot nog even na de pauze volhield.Ik moest mijn commentaar hier over wel schrijven,want nog steeds verbijsterd dat men de moeite nam om deze werkelijk flauwe/onzinigge rotzooi op te nemen. Alleen de cast al!

Dat hij in nijmegen wel populair is vind ik nog zieliger dan het spel van nec.en die zijn al erg!(groeten uit Arnhem)

wat moet dit betekenen?

Dat je een geel-zwarte zeurpiet bent. .

fritsje

Jaloers omdat dit een mooie winnende kleurencombinatie is ?!