• 9.370.973 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Tommy Brunswick

Met onder meer: Kane Hodder, Antoinette Nikprelaj en Jerry Reid

Plot Exit 33

Een paar mijl van Exit 33 ligt het oude en vergeten tankstation van Ike. Hij is echter niet de simpele ziel die hij lijkt te zijn, maar heeft een duister geheim; hij is geobsedeerd door vrouwen met betoverende ogen en wil die ogen voor zichzelf. Een groepje van vier vrienden is onderweg naar een schoolreünie. Wanneer ze de fout maken af te slaan bij Exit 33, beginnen de problemen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Soms als er nog niet op een film is gestemd hoop je dat je een verrassinkje tegenkomt. Kenners die het verhaal lezen krijgen precies wat ze zullen verwachten. Met welke films kun je deze vergelijken? Met alles waarin een groepje jongeren, een koele moordenaar en een smerige, oude werkplaats vol obscuur gereedschap in voorkomt.

Exit 33 is een film zonder ingewikkelde verhaallijnen, maar zegt gewoon waar het op staat. Door middel van wat overbodige flashbacks zie je waarom Hodder gek is op ogen, maar verder kloppen de slachtoffers vrolijk bij hem aan om één voor één het loodje te leggen. Kane Hodder is een goede kandidaat voor een geschifte rol, toch een klein horroricoon. Hij hoeft zijn wenkbrauwen maar te laten zakken en ik zou al wegrennen.

Aanvankelijk had ik mijn twijfels over de special effects. Zo heb ik me zitten irriteren aan de overduidelijke simulator wanneer ze in de auto zitten. Ik weet niet of het expres gedaan was, maar dit was gewoon een kermis. Ook zie je tijdens wat kills flitsen in beeld die ingezoomd zijn op de wond. Ik dacht dat het was om de matige make-up te verbloemen, maar dan wordt er opeens een oog verwijderd en dat vond ik er toch wel super uitzien. Ook later wordt bevestigd dat het met de special effects behoorlijk goed zit. De score vond ik matig, terwijl de soundtrack wel goed paste. Vooral de scene op de WC waarin we mee konden kijken met een pornoblaadje onder het genot van een 'fuck you' liedje was geinig gedaan.

Brunswick levert met Exit 33 een leuk, vlot en kort horrorfilmpje af die verder ook niets meer wil zijn. Voer voor de fans dus. Zoals ik al hoopte was dit een kleine verrassing.

avatar van barcam

barcam

Al bij al leuke horrorfilm die vol van alle mogelijke clichés zit maar naar het einde toe toch nog weet te verrassen.

Aangenaam tussendoortje.