• 9.370.985 stemmen

Alternatieve titel: Flying Fury

Geregisseerd door: Alan James

Met onder meer: Ken Maynard, Ruth Hall en Harold Goodwin

Plot Strawberry Roan

Men neemt aan dat Jim Edwards zijn merries kwijtraakt door toedoen van een wild paard. Kolonel Brownlee looft een premie uit voor diegene die dit wilde paard kan berijden. Ken Masters wil deze uitdaging wel aangaan en gaat daarbij ook op zoek naar de ware dader die verantwoordelijk is voor de verdwenen merries.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Moest wel wennen aan de mij onbekende hoofdrolspeler Ken Maynard, want diens spel vond

ik niet al te best. Af en toe ook met slechte speciale effecten waarvan enkele misschien evengoed

achterwege hadden kunnen wezen.

Het is vooral een paardenfilm. De titel slaat ook op een vurig, zwart, wild paard. Het verhaaltje op

zich is even eenvoudig als plezant, ook met leuke, muzikale tussendoortjes, en uiteraard ook een vrouwelijke insteek, vertolkt door Ruth Hall.

Hoogtepunt in de film vond ik het 'duel' tussen het zwarte paard en een ander paard. Hoe ze

dat, in die tijd, zo voor mekaar gekregen hebben... Volgens mij ook nooit eerder zoiets gezien.