• 9.375.053 stemmen

Geregisseerd door: Mark Linfield en Alastair Fothergill

Met onder meer: Tim Allen

Releasedatum: 13 februari 2013

Plot Chimpanzee

"For Oscar, every day is an adventure"

Documentaire over chimpansees die leven in de regenwouden van Ivoorkust en Oeganda. Centraal staat de drie jaar jonge chimpansee Oscar en zijn grote familie. Oscar is nieuwsgierig en speels, maar dan raakt hij door omstandigheden zijn familie kwijt en is hij helemaal alleen in de jungle... Zal hij kunnen overleven?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator (stemrol)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zit nu al met tranen in m'n ogen

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Van de makers van Earth. Mooi bioscoopfilmpje, op het grootste scherm dat er is.

Hopelijk met iets minder moraal dan Earth... hoewel... Disney.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik hou van dit soort docu's, laat maar komen!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Inderdaad. Maar Disney? Ik wist niet dat die dit soort films maakten.

Maar het kan best interessant zijn. Earth vond ik helemaal geweldig iig!

avatar van ivsivris

ivsivris

Heb deze film in HD gezien, en daarom een rating van 4 sterren.. het verhaal, tja.. maar de natuurbeelden en timelapse beelden zijn fenomenaal!

avatar van james_cameron

Van de makers van Deep Blue, Earth en African Cats. Dat betekent wederom adembenemend mooie beelden, ditmaal van een groep chimpansees in de regenwouden van Ivoorkust en Oeganda. De commentaarstem van Tim Allen is sporadisch wat kinderachtig en flauw, maar gelukkig verder niet al te storend. De beperkte setting resulteert in een minder spectaculair geheel dan bij de eerder genoemde films, in het oerwoud zijn tenslotte geen vergezichten mogelijk, maar ondanks deze beperking is de documentaire een lust voor het oog. Tot in het kleinste detail wordt alles magnifiek in beeld gebracht.

Jan3123

Ik verbaas mij erover dat hier niemand kritiek heeft op het feit dat er in deze docu een commercieel popnummer (Caro Emerald - That Man, uit die klote top 40 zelfs, waar ik toch al een pesthekel aan heb) Sorry hoor, maar dat word naar mijn mening toch echt niet thuis in een natuur docu, daarom 1 ster.

avatar van Zinema

Menig mens.

Disney’s laatste is, zoals gebruikelijk, behoorlijk zoet. Het verhaal over een zielige jonge Chimpansee zal bij menig mens een traantje los weten te pinken, maar een en ander voelt veel minder natuurlijk aan dan bijvoorbeeld de moeder der Chimpansee-documentaires: ‘Chimps Onder Elkaar’ van Bert Haanstra. Een en ander zal ten faveure van het verhaal zijn gemanipuleerd en de muzikale onderonsjes zijn tenenkrommend, maar voor de rest is dit een knap geschoten film.

Goed.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Hele aandoenlijke film. En ik was verbaasd hoe vaak ik hardop moest lachen! Bleef echt de hele dag bij. Knap gedaan, en vernieuwend (ipv gedragsobservaties in gevangenschap)

ps: vond caro emerald ook geen goede keus.....

Jan3123 schreef:

Afgezien hiervan was het verder wel een mooie docu hoor.

avatar van joywen

joywen

Jan3123 schreef:

Afgezien hiervan was het verder wel een mooie docu hoor.

En toch geef je maar 0,5 ster?

avatar van tal1b

tal1b

Jan3123 schreef:

Tjonge jonge, als dat alles bepalend moet zijn om de film omlaag te stemmen, vind ik 't best kortzichtig.

Dit is een mooie docu, met schitterende beelden. De regendruppels tussendoor, waren ook prachtig gefilmd. Verder een leuk verhaal met idd een wonderbaarlijk einde.

tal1b schreef:

Ja voor MIJ wel ja, Zal ook wel te maken dat het Disney is (Commercieel), als de BBC het gemaakt had zat het er waarschijnlijk niet in.

Vind er maar van wat je er van vinden vind, maar ik blijf bij mijn mening, oké?

avatar van Waku

Waku

Mooie gefilmde Disney documentaire.

Prachtige beelden en soundtrack.

Behalve de niet bijpassende deuntjes van Carol Emerald. Geen flauw idee wie dat bedacht heeft.

Film is vooral vertederend.

Had een grote tranentrekker verwacht maar dat viel uiteindelijk mee.

Gezien de ontwikkelingen met Oscar en zijn natuurlijke moeder.

Film duurt ook net lang genoeg.

Had het idee dat het ivm bioscoop lengte toch al werd gerekt.

Op gegeven moment werd het opnieuw nootjes kraken en dat truukje was inmiddels al vanaf het begin uitgebreed in beeld gebracht.

Verder leuk om te zien op een regenachtige zondagmiddag met de familie.

En dat is waar het Disney uiteindelijk om ging waarschijnlijk.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Net als je er lekker in komt blijkt het al weer afgelopen. Kwam nog al onvolledig over. Prachtige beelden en ontroerend verhaal, maar af?

avatar van Dejive

Dejive

Jan3123 schreef:

Vind er maar van wat je er van vinden vind, maar ik blijf bij mijn mening, oké?

Euh, blijf gerust bij je mening. Hij (en ik) vinden dat je dan nogal een kortzichtige mening hebt. Dat is onze mening.

En daar blijven wij bij..oke?

avatar van -P-

-P-

Leuk om een keer gezien te hebben maar ik vond het voor de rest niet echt bijzonder.

Het is een standaard documentaire waarvan er al tig zijn.

Ik snap de rede ook niet waarom deze in de bioscoop komt, dit zie je geregeld op discovery of national geographic channel verschil is alleen dat Richard Attenborough dan de boel aan mekaar lult.

Leuk maar niet bijzonder.

avatar van Reeese

Reeese

Leuk, maar heb betere docu's gezien over apen en andere dieren.

Die is Oscar is wel grappig!

avatar van baspls

baspls

Mooie film! Erg mooie en leuke film over de schattige chimpansee Oscar. Producer Don Hahn is eigenlijk een animator van Disney, hij schreef ook het verhaal en werkte eerder aan The Black Cauldron als Production Maneger. Minder ontroerend als ik verwacht had. Een beetje té kort, ik zou er best langer naar hebben kunnen kijken. De stem van Tim Allen is ontzettend irritant en verpest de film een beetje. Goede film, Mooi gemaakt, Goed gefilmd, Schitterende locaties en goed verhaal.

avatar van Apster

Apster

-P- schreef:

Het is een standaard documentaire waarvan er al tig zijn.

Leuk maar niet bijzonder.

Mee eens! Slaapverwekkende documentaire. Tachtig minuten kijk je naar chimpansees die eten en noten kraken en dat is saai. Compleet inwisselbaar inderdaad voor andere docu's. De zogenaamd spannende momenten zijn helemaal niet spannend, maar juist chaotisch in beeld gebracht en kort. De climax is werkelijk te lachwekkend voor woorden. De voice over van Tim Allen die op kleuterige wijze het simplistische verhaaltje verteld is tenenkrommend, net als de soundtrack van ene Emerald. Doe mij dan maar Earth.

avatar van GrafGantz

GrafGantz

Apster schreef:

Vreemd, in Rotterdam draait hij in drie grote bioscopen maar ik zie alleen maar Chimpanzee NL met Nederlandse voice over.

John Lee Hooker

Aardige docu en de chimps leken net mensen maar om voor oscar nou een oscar uit te reken lijkt me wat te ver gaan. Het is allemaal wel eens eerder (en wellicht beter) vertoond op National Geographic en de trage Nederlandse voice-over maakt er eerder 'n klokhuis aflevering van in plaats van een huiverige jungle belevenis. Terwijl de middelen wel beschikbaar zijn en de cameraploeg dicht op de harige huid zaten. Veel langer had het niet hoeven te duren.

avatar van soom

soom

Het duurde een paar seconden... En toen was ik verkocht. Oscar is zo schattig, de stem van Carice deed me wel een beetje fronsen hier en daar (haar ietwat nasale stemgeluid is meestal wel prettig, en ze is hoe dan ook de beste actrice ooit, die in dit kikkerland is geboren), maar hier vond ik het wel iets uit de naad vallen. Het paste niet echt, en ook de manier waarop ze de teksten invulde was zeg maar ronduit achterlijk op bepaalde momenten. Maar goed, het moet natuurlijk wel voor iedereen hanteerbaar zijn, zowel jong als oud.

Ik smelt van elke natuurfilm die ook maar in mijn gezichtsveld zal komen, en dit was niet anders. Prachtig en innemend.

avatar van Jic

Jic

avatar van baspls

baspls

Jic schreef:

Leuk bedacht, alleen jammer dat carice van houten het heeft ingesproken..

In het nederlands ja. Maar daar mach je niet op oordelen. Al is de stem van Tim Alen ook stront irritant.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Jic schreef:

Leuk bedacht, alleen jammer dat carice van houten het heeft ingesproken..

Onzin, Carice van Houten deed het prima. Wie had het dan moeten inspreken?

John Lee Hooker

Iemand met een meer 'alledaagse' stem. Dit was echt ergelijk.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Vond ik echt heel erg meevallen hoor. Niet alles hoeft op een Morgan Freeman achtige wijze gebracht te worden. En zoals baspls al aangaf, die Tim Allen is zelf ook al een irritante verschijning. Zijn stem is ook ronduit ergerlijk. Maar wie heeft er dan een alledaagse stem die dit zou moeten inspreken?

John Lee Hooker

Ik ken heel die Tim Allen niet dus daar ga ik niet over oordelen. Deze kinderlijke voice-over viel in ieder geval meteen op en ik weet niet wie er wèl een geschikte stem heeft om de audio in te spreken maar ik heb het wel eens beter gehoord. Lijkt me wat overbodig om nu alle titels op te gaan noemen waar ik me nìet gestoord heb aan de voice-over.

Maar bon, blijkbaar is dit een persoonlijke beleving.