• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Darko Bajic

Met onder meer: Dragan Bjelogrlic en Anica Dobra

Gesproken taal: Servisch

Plot Crni Bombarder

In een futuristisch Belgrado probeert de deejay Crni Bombarder met rebelse muziek zijn illegale zender in de ether te houden door de verkoop van drugs, wapens en gesmokkelde hifi apparatuur. Het knappe blonde rockzangeresje Luna, op wie hij hals over kop verliefd wordt, heeft zo mogelijk nog veel minder scrupules dan hijzelf. Hun doel echter is de dictator 'Grote Broer' van zijn voetstuk te stoten. Doch de fascistische politie zit hen op de hielen.

avatar van shugenja

shugenja

Jaaaa deze film! Ik hou ervan lekker punk lekker rauw lekker gruizig. Ik wist niet dat Servië zo een underground scene had en het getuigd wel van lef om zo een film te maken. Deze film ademt ook nog de adem van de oorlog en is een document tegen opressie, oorlog en geweld. Maar wel op zo een manier gedaan zoals past in de stijl. Ik kan me wel voorstellen dat in het land zelf deze film een behoorlijke cult status zal hebben opgebouwd. Als je meer wilt weten over de ondergrondse cultuur en het land Servie en interesse hebt in jongeren culturen en niet vies bent van een beetje rauwe seks en geweld ga deze film dan kijken.