• 9.370.314 stemmen

La Guerre des Tuques (1984)

Familie / Avontuur | 92 minuten

Met onder meer: Cédric Jourde, Marie-Pierre A. D'Amour en Julien Elie

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 8 januari 1986

Plot La Guerre des Tuques

"War, peace, love and honor...in the world of children"

Een olijk sneeuwgevecht in het Canadese Québec loopt schielijk uit de hand wanneer de kinderen wat al te overijverig de belegering op een sneeuwkasteel inzetten.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Jeugdsentiment! Kon van deze film vroeger maar geen genoeg krijgen, we gingen continu naar de videotheek om deze weer mee te nemen. Wat ik er nog van weet was dit een erg amusante film, met een erg droevig einde.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ik was een jaar of dertien veertien toen ik deze film zag. Leuke jeugdfilm, deed me denken aan mijn eigen jeugd......

avatar van gondwana

gondwana

Nostqlgie troef hier...

avatar van kniteforce

kniteforce

Ik kan me herinneren dat ik deze film voor het eerst op tv zag.

Buiten sneeuwde het als een gek! Echt jeugd sentiment deze film.

Heb hem maar 1x gezien, maar de film is altijd bij gebleven. Ik zou hem wel op dvd willen. Maar kan het nergens vinden helaas.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Heb de film nog nooit gezien. zag er zojuist iets over op het forum. Iemand die de film zocht.

Moet wel een leuke familie film zijn.

Is het een teken film? Of gewoon?

Ik heb overigens even op bol.com gekeken maar zie hem inderdaad nergens!

avatar van Baggerman

Baggerman

SnakeDoc schreef:
Is het een teken film? Of gewoon?

Het is een gewone jeugdfilm. Toen ik hem zag (zo'n 3 eeuwen geleden) vond ik hem leuk, vooral omdat wij als kinderen ook dit soort forten bouwden en sneeuwgevechten hielden. Alhoewel de forten in deze film er wel wat professioneler uitzien met onsnappingsluiken, etc. En toen ik de film zag was ik zelf natuurlijk ook nog nèt kind (een jaar of veertien). Ik zou de film ook best nog eens willen zien.

Volgens mij kwam ik al zappende ook ooit een vervolg op deze film tegen, maar dan twintig jaar verder en waarbij de kinderen van deze film nu de ouders zijn van de ruzieënde in die nieuwe.

avatar van kniteforce

kniteforce

Heb deze toch nog op dvd gevonden by play.com om te laten zien aan mijn eigen kinderen