• 9.371.610 stemmen

Alternatieve titel: Xtinction: Predator X

Geregisseerd door: Amir Valinia

Met onder meer: Elena Lyons, Lochlyn Munro en Mark Sheppard

Plot Alligator X

"They said it was extinct. They were wrong."

Als haar vader vermist wordt is de gescheiden Laura LeCrois genoodzaakt na 20 jaar terug naar huis te keren. Het is thuis echter niet meer zoals ze het zich herinnerde. Haar vader heeft grote schulden bij de bank, haar ex-vriendje is de sheriff van het stadje en haar ex-man heeft zijn baan als wereldberoemde professor opgezegd en houdt zich bezig met het opkopen van moerasland. Om haar familie te helpen besluit ze boottochten te organiseren in de moerassen van Louisiana. Tijdens haar eerste boottocht ontdekt ze samen met haar passagiers een alligatornest. Hier blijkt echter geen alligator in te zitten maar een gekloonde Pliosaurus, ook wel bekend als Predator X. Het beest is een vroege voorouder van de alligator en 50 meter lang, razendsnel en uitgerust met een stel vlijmscherpe tanden. Laura zal haar passagiers moeten zien te beschermen tegen dit prehistorische roofdier.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van eavymetal

eavymetal

Het is aan deze film duidelijk te zien dat hij voor zo weinig mogelijk geld is gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat de film slecht is, want dat is hij zeker niet. Elena Lyons, Lochlyn Munro en Mark Sheppard zetten redelijk goede acteerprestaties neer, en de sfeer die de film uitstraalt doet de rest. Ook de specialeffects zijn redelijk goed, en dat geldt ook voor de filmmuziek.

avatar van Barry83

Barry83

Deze "films" zouden echt verboden moeten worden zo verschrikkelijk slecht en nep. Een halve ster voor die lekkere meiden

avatar van filmfan1967

filmfan1967

De niet erg originele plot vertoont grote gelijkenissen met "Swamp Shark", eveneens een Syfy-film. Het acteerwerk is matig, ook van de twee leuke dames in de hoofdrol. De special effects waren wel OK voor het beperkte budget. "Swamp Shark" vond ik uiteindelijk entertainender/leuker.

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb hier best van genoten. Leuk verhaal, betere acteerprestaties dan ik verwacht had en flink wat lui die opgevroten worden. Prima filmpje.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Heb deze film op Special Edition 3D Blu-ray gekocht in Duitsland met Duitse en Engelse audio.

Ik had in de set up geen Engelse audio geselecteerd en zodoende werd de film automatisch in de Duitse nasynchronisatie afgespeeld en ik was te lui om dat naar Engels te veranderen . Ik versta Duits goed en had er dus eigenlijk ook helemaal geen erg in.

Voor zover het mogelijk is in dit soort films en qua wat ik gewend ben met dit soort films zag het monster er goed uit. Helaas kwam hij te weinig in beeld en werden er véél te weinig mensen opgevroten, waar je dit soort films toch wel voor zo'n 90 à 95% voor kijkt.

Het verhaal vond ik in een woord slecht. Meestal bevatten dit soort films complete onzin verhalen en zijn die best vermakelijk voor als je ervan houd. Ik hou hiervan, maar dit verhaal was niet leuk slecht maar slecht slecht. En nee: ik heb het Duits goed verstaan, dus daar lag het niet aan .

Ik heb de film op dertig minuten maar doorgespoeld naar het einde en daar nog even 7 minuten aan besteed.

Ik hou van monster- en killeranimalfilms en voornamelijk van haaienfilms, maar Xtinction: Predator X (die in Duitsland Dinosaurier Alligator heet, vrij vertaal naar het Engels voor de mensen die de Duitse taal niet beheersen: Dinosaur Alligator (niet heel moeilijk om te zien naar mijn mening))is de eerste monsterfilm die ik zo slecht vond dat ik hem niet heb afgekeken.

Ik hou het toch maar zoveel mogelijk bij haaien- en piranhafilms.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Het was te proberen...

avatar van alexspyforever

alexspyforever

In dezelfde stijl als Swamp Shark dat een jaar later uit kwam, dus ook weer low budget, goedkoop en CGI monsters die af en toe wat mensen opslokken. Deze keer een kruising tussen een krokodil en dinosaurus. Grappig als het monster onder water zwemt lijkt die maar klein maar eens boven water is ie gigantisch. Ik vond deze iets vermakelijker dan Swamp Shark wellicht omdat we hier iets overtuigendere slechteriken hebben en geen al te grote cast.