• 9.370.323 stemmen

Louder Than a Bomb (2010)

Documentaire | 99 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Greg Jacobs en Jon Siskel

Met onder meer: Kevin Coval, Adam Gottlieb, Elizabeth Graf

Plot Louder Than a Bomb

Het verhaal van vier high school studententeams die meedoen aan 's werelds grootste poëzie-wedstrijd. Over hun turbulente levens en hoe zij ontdekken hoe hun werk hun eigen wereld kan beïnvloeden en vormen. Over taal als een plezierige uitlaatklep en hoe zij hun talent aanwenden om woorden te laten dansen. Terwijl de onderwerpen die ze beschrijven veelal hoogst persoonlijk zijn, blijft wat zij in hun gedichten stoppen en eruit halen universeel; het vinden van een eigen stem.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ik neem aan vernoemd naar de briljante Public Enemy-track.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

The Smiths waren een jaar eerder met Louder Than Bombs, maar ik denk ook dat het eerder naar dat P.E. nummer vernoemd is...

Niet geweldig boeiend.

Maar ik ben dan ook geen geweldig grote slam poetry fan, waar deze docu toch vooral om draait. Slam poetry en hoe het kinderen met problemen uit een dal helpt. Allemaal wel aardig Enzo, maar qua verhaal niet echt heel speciaal verder.

Er wordt een competitie bijgesleurd om het geheel wat spannender te maken, maar ook dat wil niet echt lukken. Moet wel zeggen dat er op het einde wel wat interessante performances waren, jammer genoeg ook veel saaie meuk die weinig met woordgoochelaarij te maken had.

Verder een klassieke motivational docu. Warme gevoelens, weinig plaats voor negativiteit (redelijk duidelijk zelfs, die momenten worden gewoon gecut, terwijl de verzoening wél aandacht krijgt) en allemaal gelukkige mensen. Al besef je als kijker ook wel dat de realiteit wellicht iets minder rooskleurig is.

Geen drama om te kijken, maar dit soort docus doen mij erg weinig, zeker wanneer het onderwerp niet echt wil boeien.