• 9.372.292 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mark Harriott en Mike Matthews

Met onder meer: David Paisley, Jonathan Keane en Jill Riddiford

Plot Unhappy Birthday

Als speciale verrassing voor de verjaardag van Sadie neemt Rick haar mee naar het afgelegen eiland Amen. Het eiland is berucht om hoe moeilijk het te bereiken is, maar als dat eenmaal gelukt is, ontstaat het volgende probleem: hoe kom je er zo snel mogelijk weer weg? De bevolking is namelijk allesbehalve met de tijd meegegaan en hun eeuwenoude tradities blijken nogal macaber...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Meneer Bungel

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Seifer schreef:

2010? Het is onderhand al 2011

Dat je 't even weet; het jaartal achter de titels hier op MM staat niet voor het jaar waar we in leven.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Sterker nog, het is al bijna 3 maanden 2011

Maar als je al 552 jaar oud bent kan ik me voorstellen dat je er wel eens een jaartje naast zit

avatar van gauke

gauke

Ondanks wat gaten in het plot, is deze Britse mix van religie, mystery, seks, erotiek, schrik, brutaliteit, angst voor gevangenschap en isolatie en stevige actie, het kijken meer dan waard. Het enge verhaal, met religieuze iconen, menselijke vogelverschrikkers, diepgewortelde, maar voor het oog verborgen homofobie en sfeervolle beelden van het landschap, lijkt afgeleid te zijn van 'The Wicker Man'. Voor het plot zijn zowel de seks als de seksualiteit van de drie hoofdpersonen van belang. Ik begrijp de extreem lage waardering op IMDb niet, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de expliciete en "hot" (homoseksuele) seksscène.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Hm bizarre ontwikkeling. is eigenlijk een godswonder dat ik hem heb uitgekeken want na een halfuur had ik er bijna genoeg van. Nog niet eens zozeer vanwege de homo-scene - pffff - maar een aantal stomme reacties en gedrag.

Ben uiteindelijk toch blijven hangen en betrapte me erop dat ik werd meegezogen in het verhaal, vooral vanwege het acteerwerk van die meid en de lokale vrouw. Die gasten daarentegen zijn een miscast, wat een kuikens. Laatste halfuur wordt het lekker vreemd en beginnen dingen langzaam op hun plek te vallen (alhoewel een en ander onduidelijk blijft en een paar plotholes inderdaad). Het bekende gegeven van een stel personen dat belandt in een wereldvreemde gemeenschap.

Vooral enkele scenes in de boerderij zijn prima vanwege de onderlinge relaties en het sfeertje dat er hangt. Het enige wat ontbreekt is meer expliciete hardheid in de voorvallen, dat had er perfect bij gepast. Audio-visueel is het ook zeker niet slecht, prima beelden en muziek, maar geen filmpje voor de liefhebber van middle of the road horror. Heel jammer van het matige begin.

avatar van perceived

perceived

Mwah.

Film wordt hier op MM best gewaardeerd (van de, tot nu toe, op één hand te tellen stemmen dan). Vind 't persoonlijk een mindere.

Redelijke tot af en toe goede stukken wisselen zich af met matige tot slechte. Onevenwichtig gebeuren dus met script als grootste manco. Klinkt niet best en dat is het ook niet, maar op de schaal van tien scoort deze toch nog vier puntjes. 4/10*