• 9.370.299 stemmen

Oorsprong: Suriname

Geregisseerd door: Kitty Guicherit-van Dijk

Met onder meer: Rodney Cheuk-A-Lam, Marlous Dirks, Clifton Braam

Plot Suriname

Winston Richter, keert na een leven als drugsdealer terug naar Suriname om zijn leven te beteren. Eenmaal daar aangekomen komt hij erachter dat het moeilijker is dan gedacht. De confrontatie met zijn “oude vrienden” uit de onderwereld drijven hem tot creatieve oplossingen, die hem ervoor moeten behoeden om in zijn oude rol als dealer terug te vallen.

SnakeDoc

Heeft in Suriname voor veel volle zalen gezorgd en is vanaf 24 maart ook in enkele bioscopen in Nederland te zien.

Gisteren in de bioscoop gezien. Had er niet veel verwachtingen van.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij als Surinamer DIEP schaam dat er op zulk niveau bioscoopfilms worden geproduceerd. Er zat totaal geen spanning in, slecht acteerwerk, slechte opnames, geluid was niet synchroon en met interne cameramicrofoons opgenomen. Kortom, een waardeloze film!

Als je een film uitbrengt met de titel 'Suriname', maak er dan een meesterwerk van! Niet 1 of andere rotzooi amateur drama :S

Een film die je heel snel weer wilt vergeten!

0 STERREN!

SnakeDoc

En dan na te gaan dat dit in Suriname een flinke hit was

Dat begrijp ik wel.. In Suriname is er geen markt voor het maken voor zo een film. Met zo een klein budget hebben ze er wel iets van gemaakt. Maar had de film dan liever niet gemaakt!

In NL zullen ze de film geheid af gaan kraken. Ik zou deze film samen met een grote producer gemaakt hebben en er een geweldige kaskraker van gemaakt hebben! dan maar die 150.000 aan iets anders besteden..

Vond de beelden van 'mijn sweet Sranang' mooi, maar minimaal! Ze zouden wat meer moeten laten zien. Waterkant, Fort Zeelandia, Shots vanaf de brug, Marienburg, Nieuw Amsterdam, noem maar op...

SnakeDoc

En ze vergelijken in Suriname dan ook niet een film als deze met materiaal uit Hollywood? Of zit Suriname sowieso niet zo heel erg in de films?

• 11900 berichten

Suriname zit niet heel erg in de films.... vrijwel het enige wat daar wordt gemaakt zijn amateur-producties. Er is voor zover ik weet daar geen wet rond copyright dus er is bijna geen geld aan te verdienen: Iron Man 2 was al te zien op tv toen die bij ons nog in de bioscoop draaide.

SnakeDoc

Oke, grappig Weer wat geleerd!

• 11900 berichten

Tussen haakjes: ik ben geen Surinamer maar ben er van december 2008 t/m februari 2009 op stage geweest. Veel te lang geleden en veel te kort, maar het was genoeg om het land in mijn hart te sluiten. Schitterend land, heb er een geweldige tijd gehad. Wil deze film nog echt even in de bios zien.

Clifton Braam, die ook in deze film speelt is ook een acteur in de komedie serie 1 en 1 is 3.

Ik kan me daar helemaal krom om lachen! Het zijn echt amateur-producten, maar de humor erin is geweldig! Je zou het een keer moeten zien BlueJudaskiss. Ze zijn ook ondertiteld.

In die series zie je het gewone hedendaagse Surinaamse dorpsleven en alle bijkomende problematiek, taboes en maatschappelijke kwesties. Heb gister deel: 'Sutingil' gekeken, kwam niet bij van het lachen! Ik denk dat je heimwee gaat krijgen als je ze bekijkt

Heb zelf ook stage in Suriname gelopen, maar ben wel van Surinaamse afkomst.

• 11900 berichten

Heb je een linkje? Hoop trouwens echt dat dit volgende week nog in Pathé de Kuip draait... echt nog proberen te zien. De naam Clifton Braam zegt me trouwens wel wat... vaag.