• 9.370.356 stemmen

Alternatieve titel: Unit 7

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Zoli Schwarcz

Plot Paviljoen 7

In een setting van ‘maximale beveiliging en maximale zorg’ moet het team van Paviljoen 7 proberen de ernstige, psychische crises van gedetineerden te doorbreken. Omdat het een justitiële inrichting is, mogen medewerkers van het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) verregaande maatregelen inzetten die in de reguliere geestelijke gezondheidszorg niet zijn toegestaan. Zoals het gebruik van handboeien, het onder dwang toedienen van medicatie of het tegemoet treden van gevaarlijke patiënten met helm en schild. Deze documentaire toont zonder commentaar of interviews op indrukwekkende wijze hoe medewerkers en patiënten op deze beklemmende locatie tot elkaar veroordeeld zijn. In het troosteloze gebouw, afgesloten van de buitenwereld, ontrolt zich een psychologisch gevecht waarbij niemand vrijuit gaat.

avatar van tungsten

tungsten

Het is voor mij een kijkje in de keuken van een setting die je als leek nooit te zien krijgt. Inhoudelijk is de documentaire heftig en vinden er dingen plaats die alleen in een paar plekken in Nederland gedaan mogen worden. Geven van dwangmedicatie of het gebruik van geweldsmiddelen in een zorgsetting. De documentaire zelf vertolkt geen mening van de makers. Dagelijkse gang van zaken op de afdeling paviljoen 7 is verfilmd in deze emotionele documentaire.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Wauw, geweldige docu. Echt totaal niet het linkse rechtssysteem zoals we dat normaal gewend zijn in NL. Geweldig en aangrijpend. 5*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Donderdag om 21.24u bij Holland Doc!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Inderdaad een erg sterke film. Geen soft gedoe van de medewerkers, geen al te duidelijke mening van de makers maar gewoon fly-on-the-wall en over vrijwel de gehele linie boeiend. Mooi.