• 9.372.278 stemmen

Desert Son (2010)

Geregisseerd door: James Mann en Brandon Nicholas

Met onder meer: John Bain, Erica Curtis en Nathan Halliday

Plot Desert Son

Phillip is door zijn stiefvader achtergelaten in de woestijn. Dagen later wordt hij bewusteloos gevonden door Lucy en Jack, twee weeskinderen die in een verlaten mijnstadje wonen, ergens in een afgelegen gebied. Ze brengen Phillip weer bij bewustzijn en wijden hem al snel in in hun gevaarlijke levensstijl. Samen beginnen ze aan een reeks van riskante en gewelddadige misdaden om te overleven. Maar de ondergang van de drie lijkt nabij na een bloedige moord die zwaar op hun geweten rust.

avatar van dwid

dwid

Hmm, als ik naar de hoes kijk en het bijbehorende verhaaltje lees, vraag ik me erg af of dit een drama is

Kan overigens beetje moeilijk inschatten wat ik van de film moet denken, na het zien van de trailer. ( YouTube - ‪Desert Son TRAILER -- OFFICIAL‬‏ )

Lijkt wel aardig voor een keer tussendoor, geen topper iig.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

http://www.desertsonmovie.com/. Met een paar lovende kritieken:

“Lean and fast moving... the film is fully engrossing.” - LA Weekly

“Desert Son is one of the most original and endearing films that I have seen all year.” - ScreenCrave

“A beautifully constructed and photographed film... Desert Son is a film you simply should not miss.” - The Independent Critic

“A winner in the thriller genre with some rather unconventional ideas.” - Slash Film

“Desert Son manages to skirt the usual genre trappings to become something bold and unique.” - Quiet Earth Review

avatar van beau44

beau44

Zeker geen horror hoor, al doet de hoes idd anders vermoeden.

In beginsel natuurlijk een mooi concept: Een aan alcohol verslaafde vader die zijn stiefzoon in de woestijn dropt, alleen met een koffertje kleding. Het begin is dan ook veelbelovend. Een stel wat in de middle of nowhere woont vangt hem op, maar hebben al net zulke grote jeugdproblemen gehad als de hoofdrolspeler. Daarna verzand de film een beetje. Ik heb de indruk dat de makers niet helemaal weten, waar heen te gaan met het verhaal

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Je moet er van houden. Het is een low budget coming of age drama waarvan de sobere stijl me aan een film als Winter's Bone deed denken. De acteurs zijn hier allen onbekenden.Het verhaal is somber, hopeloos en weinig gezellig. Wat begint als een drama glijdt in het laatste half uur onverwachts af naar de thriller.

Phillip, die door zijn stiefvader in de steek gelaten wordt in de woestijn ontmoet twee jongeren van dezelfde leeftijd, Jack en Lucy, die als verschoppelingen samen leven en er helemaal alleen voor staan. Lucy is weeskind en Jack heeft een niksnut van een vader wordt gezegd. Phillip sluit zich bij hen aan want hij kan nergens naartoe, maar stilaan verandert de hopeloosheid van het bestaan Jack in een crimineel . De enige hoop ligt in de affectie die stilaan groeit tussen Lucy en Phillip en die een uitweg biedt uit de negatieve greep van Jack. Ook het einde biedt weinig hoop en het lot van Phillip wordt overgelaten aan de verbeelding van het publiek. Dialogen zijn nogal boring. Meer intensiteit tussen de personage en betere uitwerking van de driehoeksverhouding hadden de film meer kleur kunnen geven. Een kleine 3*, want een totale mislukking is het ook niet geworden.

avatar van schip010

schip010

Waarom heeft deze film in godsnaam zoveel nominaties op zijn hoesje. Traag, slecht geacteerd en wannabee slowless omdat het toch vooral als artmovie bestempeld moet worden.

Vraag mezelf af waarom ik hem heb uitgekeken.

avatar van stinissen

Low budget pulpfilm alleen voor de fans van dit soort shit.

avatar van akkerman20

akkerman20

Baggerfilm, had veel meer ingezeten.. Hopeloos filmpje uit de woestijn.. Hoe een priester/ dominee een kerkje kan hebben middenin de woestijn vraag ik mij sterk af.. Wat een fantasie van de regisseur! Dat die dan weer zo nodig moet worden vermoord heeft totaal geen betrekking op wat er zich verder afspeelt. Zwakke dialogen, zwakke personages, totaal niet spannend en last but not least: je blijft ontredderd over door het vage, open einde.. Nee, laat deze maar liggen.

avatar van Roel82

Roel82

Matige film die maar weinig kan boeien. Het verhaal hangt teveel samen aan toevalligheden en het einde wordt mij te snel afgeraffeld.

Erica Curtis maakt met haar uiterlijk wel een hoop goed in deze film.