• 9.370.851 stemmen

Wretches & Jabberers (2010)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan / Sri Lanka / Finland

Geregisseerd door: Gerardine Wurzburg

Met onder meer: Tracy Thresher en Larry Bissonnette

Plot Wretches & Jabberers

De twee autistische mannen Tracy Thresher en Larry Bissonnette trekken de wereld over om mensen te confronteren met hun houding ten opzichte van handicaps en intelligentie. Ze gaan onder andere naar Sri Lanka, Japan en Finland en begeven zich onder de mensen. Zo nemen ze in Sri Lanka de tuktuk, discussiëren ze over de betekenis van het leven met een boeddhistische monnik en proberen ze te relaxen in een Finse sauna. Daarnaast ontmoeten ze ook lotgenoten, oude vrienden en maken ze ook nieuwe vrienden.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Website (incl. trailer).

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Een erg mooi uitgangspunt: twee (erg kleurrijke) autisten die vooral communiceren door te typen maken verre reizen om met de wereld in contact te komen én om de wereld te laten zien wij zij zijn en wat ze kunnen. Helaas gebeurt er nogal veel hetzelfde: zo zien we eindeloos veel beelden van Tracy en Larry die aan het typen zijn. Welke vorm hun alledaagse leven aanneemt, komen we dan weer nergens te weten. Uiteindelijk duurt het ook allemaal veel te lang. Voor een tv-reportage van een halfuur was dit ideaal materiaal geweest, maar een docu van anderhalf uur is op deze manier echt te veel.