• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Mario Mattoli

Met onder meer: Antonella Lualdi, Aroldo Tieri en Ave Ninchi

Gesproken taal: Italiaans

Plot Signorinella

Twee verdachte figuren die net een luxueuze Amerikaanse auto hebben gestolen, bevinden zich op enkele kilometers van een klein dorpje in de Abruzzen, wanneer ze worden gesmeekt om een meisje dat zich niet goed voelt mee te nemen. Nadat ze het meisje, Maria genaamd, thuis hebben afgezet besluiten ze om zich in een naburig huisje te verkwikken. Ondertussen doet het gerucht de ronde dat één van hen een neef van Maria is, die naar Amerika is uitgeweken, en op wiens naam het kentekenbewijs van de auto staat. De vermeende neef en z’n vriend worden op die manier met alle egards ontvangen. De komst van de vermeende rijke neef brengt de burgemeester ertoe in te stemmen met het huwelijk van z’n zoon en Maria, waar hij voorheen tegen gekant was. Maar Maria, die bij de telegraaf werkt, verneemt dat de auto gestolen is. Verbitterd vlucht ze naar Napels, waar haar verloofde in ballingschap leeft. De notaris van het dorp gaat naar haar op zoek. Ondertussen komt de echte neef van Maria aan, de echte eigenaar van de gestolen wagen, en hij zorgt ervoor dat alles in z’n plooi valt.

Ernesto De Blasi

Bruno de Blasi

Cesira, la governante

Comm. Gegé Lapicella

Don Cesare Balestri

Modesto Rinaldi

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestonden er zeker toen aardig veel van : films waarvan het scenario slechts was gebaseerd op een songtext...meest met een meisjesnaam in de titel allicht, en veelal spelend in Napels, zo ook gedeeltelijk hier.

Dat deze film het niet van zijn verhaal moet hebben is dus duidelijk, het is niet meer dan een vehikel om bariton Bechi de gelegenheid te geven zijn eponieme lied meermaals ten gehore te brengen, gecombineerd met enkele love stories : 1 heeft betrekking op de ouwe signorinella- dat blijkt Ninchi te zijn- en eentje op de nieuwe : allicht Lualdi. Gloednieuw zelfs want een pas 18-jarige Lualdi debuteerde hier, incl. extreem truttig jaren 40-kapsel en zo scheel als een otter feitelijk. Was me nooit eerder opgevallen, in denk dat ze eigenlijk een brilletje nodig had. Even daarop werd ze revamped en leek ze potentieel supersterrenmateriaal van Loren of Lollo niveau, is er nooit echt uitgekomen ondanks nu 106 films op haar cv. Misschien komt het omdat ze met Interlenghi het walgelijkste koppeltje uit de Italiaanse cinema zou gaan vormen

Speelt gedeeltelijk in Napels zei ik, maar- vrij uitzonderlijk in het genre- voor het grootste gedeelte opgenomen in een gat in de Abruzzen, met name Intralacqua ( prov. l'Aquila ), en wel door plein air expert Tonti.

Het liedje dat de naam gaf aan dit product was afkomstig van smartlappenspecialist Bovio.

Niet echt een film die de tand des tijds doorstaan heeft, dat lijkt me duidelijk.