• 9.373.540 stemmen

Es Wird Alles Wieder Gut (1957)

Komedie / Muziek | 100 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: Everything Is Going to Be All Right

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Géza von Bolváry

Met onder meer: Johanna Matz, Claus Biederstaedt en Bernhard Wicki

Plot Es Wird Alles Wieder Gut

Als de vader van Beate Horstmann (Johanna Matz) komt te overlijden, stort haar wereldje ineen. Ze kan haar school niet meer afmaken, maar ze krijgt een baantje bij de televisie (die net in opkomst is) als secretaresse. Haar baas is de sympathieke, maar verlegen Johann Krapp (Bernhard Wicki). Beate blijkt onder een gelukkig gesternte geboren te zijn. Ze heeft zangtalent en met behulp van de handige Peter Link (Claus Biederstaedt) stijgt ze snel naar de top. Dan moet Beate kiezen tussen Peter en Johann.

Beate Horstmann

Dr. Johann Krapp

Friedrich Horstmann

Franz Pieper

Regierungsrat Milbe

avatar van Dk2008

Dk2008

Wat een rommel, deze film. Nou ja, het eerste gedeelte van de film gaat het nog wel, alleen wel erg mierzoet/sentimenteel. Eigenlijk meer een romantisch drama dan een komedie. En flauwe humor werd me dan ook wel bespaard, gelukkig. Ik dacht even met een remake van Morgen Gaat 't Beter (1939) te doen te hebben. Bij die gaat het om de radio, en bij deze om de tv.

De lijn die na de helft wordt gevolgd is tamelijk onduidelijk, gaat het Bernhard Wicki (die zou vanaf 1958 ook films gaan regisseren, o.a. Die Brücke, The longest day ....) of toch Claus Biederstaedt worden, die trouwens allebei vrij matige rollen neerzetten, waardoor de draad vrij dun werd. Johanna Matz doet het wel aardig.

In deze film ook weer even een hond te zien, een Deense dog (van Biederstaedt). In veel van die Duitse films die ik vroeger keek, zag ik ze nooit (op Liebe auf krummen Beine na). Daarom vermeld ik dit even.

Leek me aanvankelijk toch nog wel boven de voor die tijd gangbare kitsch uit te komen, maar ging halverwege hopeloos achteruit, helaas. Ouderwetse maar zeker de eerste helft, een mooie, maar als geheel slordig, gemaakte film. Toch wel een voorbeeld hoe je een film kunt verprutsen. Als je het eind ook ziet.

Vrij veel muziek in deze film, o.a. Lys Assia, want als ik het goed heb kwam het Eurosongfestival/voorronde van destijds ook nog even aan de orde.

3.0/2.0.