• 9.370.356 stemmen

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: Tom Hall

Met onder meer: Domhnall Gleeson en Luanne Gordon

Plot Sensation

Als je alleen nog schapen hebt om mee te vrijen, kan het leven alleen maar beter worden. Tenzij je in Ierland zit, met z'n failliete economie. Daar moet de 26-jarige Donal voor seks betalen voordat hij de liefde kan vinden. En zelfs dan lukt het alleen op slinkse manieren. De 26-jarige boerenzoon Donal Duggan snakt naar seks, maar moet het voorlopig doen met de stapel pornoblaadjes die hij heeft begraven naast zijn weide. Daar masturbeert hij stiekem en veelvuldig, met uitzicht op de schapen. Als zijn invalide vader echter plotseling overlijdt, geeft dit hem de kans het vee in de verkoop te zetten en zijn leven opnieuw in te richten. Te beginnen met zijn ontmaagding. En zo komt hij in contact met prostituee Kim. 'Het is geen Pretty Woman', meldt ze droogjes, en dat klopt. Maar wat begint als een functionele transactie, wordt ook hier een echte relatie. En een zakelijk partnerschap, wanneer Kim met Donals geld haar eigen escortservice opzet. Maar uiteraard kan het, wanneer er geld in het spel is, niet lang goed blijven gaan.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Draait volgens mij op het film festival in Rotterdam. Het plot doet vermoeden dat dit toch meer komedie dan drama is.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

SnakeDoc schreef:

Draait volgens mij op het film festival in Rotterdam.

Welke? De Black Edition of de White Edition? (Sorry, beetje flauw van me)

avatar van niethie

niethie

Damn, rare, rare film! Was het nu een komedie of toch meer een drama? Het verhaal hierboven klonk zo geweldig dat ik hem wel moest zien eigenlijk maar het viel allemaal best mee kwa bizariteiten ed, hooguit wat leuke, flauwe, maar toch ook wat makkelijke, momentjes in het begin. Hoofdfiguur is met vlagen ook best sympathiek en dat maakte het eerste uur erg degelijk maar hierna neemt het verhaal helaas toch enkele vreemde wendingen die ik soms maar moeilijk kon plaatsen. Dat hele rechtbank stuk op het eind bijvoorbeeld deed het echt niet voor mij, best een dooddoender eigenlijk. Heb mijn ogen open kunnen houden maar was ook wel blij dat ie afgelopen was, niet zo bijzonder dus! 2,5*en