• 9.369.458 stemmen

Colpo Maestro al Servizio di Sua Maestà Britannica (1967)

Misdaad / Thriller | 111 minuten

Geregisseerd door: Michele Lupo

Met onder meer: Richard Harrison, Adolfo Celi en Margaret Lee

Gesproken taal: Italiaans

Plot Colpo Maestro al Servizio di Sua Maestà Britannica

Een toneelspeler, die lange tijd geen werk heeft gehad, krijgt een enorme gage aangeboden voor slechts vier uurtjes werk. Zijn rol is iemands dubbelganger te spelen en zo ongewild medeplichtig te worden aan een diamantenroof. Het pakt voor de aanvankelijk zeer succesvolle misdadigers echter geheel anders uit.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Nog geen stemmen voor een eurospy met Harrison, Celi en Margaret Lee ?
Zoals gekend kun je het genre onderverdelen in 2 subgenres: de bond spoofs en de regelrechte , min of meer serieuze 1 op 1 imitaties.
Deze film behoort tot het tweede type zoals te verwachten viel door het inhuren van Celi die hier net uit thunderball binnen kwam rollen, al is de meta- introductie van een andere orde: Harrison speelt hier immers zichzelf als zesderangs pulpacteur en het begint met een spaghetti-spoof die een filmopname blijkt te zijn.
Harrison blijkt echter als 2 druppels te lijken op een medewerker van een Britse bank, en moet voor het eggie diens dubbelganger spelen zodat Celi en zijn bende een heist bij die bank kunnen uitvoeren, de heist sequentie die volgt was best aardig.
Dan komt er een enorme-voor mij onnozelaar- ook verrassende twist en ontrolt zich verder een spionagefilm, waar we dan ook eindelijk Lee treffen als ditmaal zwartgelokte love interest van de held, van wie we ons afvragen of ze wel iets goeds in de zin heeft...maar dat vragen we ons uiteindelijk van iedereen hier af en tegen het eind volgen de twists mekaar in hoog tempo op.
Al met al een aardig genre filmpje, dat echter in het kwartier na de eerste grote twist wat inkakt om later weer op stoom te komen.
De score is uiteraard ook in Bond style.