• 9.370.356 stemmen

Wege übers Land (1968)

Drama / Oorlog | 438 minuten (miniserie, 5 delen)

Genre: Drama / Oorlog

Speelduur: 438 minuten (miniserie, 5 delen)

Oorsprong: Oost-Duitsland

Geregisseerd door: Martin Eckermann

Met onder meer: Ursula Karusseit, Manfred Krug en Erik S. Klein

Plot Wege übers Land

Voor de jonge Maria Habersaat is het haar lot dat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de nadagen van de oorlog, naar Polen moest verhuizen. Nadat haar man zich vrijwillig voor het front aanmeldde en na de oorlog niet meer terugkeerde, gaat zij met haar twee geadopteerde kinderen terug naar haar geboortedorp. Met heel veel moeite slaagt zij erin op het op één na grootste bedrijf uit de regio op te bouwen. Maar dan begint de communistische collectivisering en Gertrud vecht hard opdat zij geen afstand hoeft te doen van haar bedrijf. Ze wordt verliefd op de burgemeester, een Duitse communist. Wanneer hij verneemt dat Gertrude haar man dood wil laten verklaren, wil hij met haar trouwen. Maar plots duikt de verdwenen echtgenoot op vanuit West-Duitsland.

avatar van stinissen

Lijkt me een heerlijke mini-serie.

avatar van Darbie

Darbie

Oost-Duitse 'Dramatischer Fernsehroman' in 5 delen, die ik met plezier heb bekeken [niet in één keer].

Af en toe slordig en rommelig, dan weer prima; dat geldt voor zowel acteer- als camerawerk.

Dat het DDR-regime een flinke lepel in de pap had, moge duidelijk zijn . . . de fragmenten waarin opvoedend over het marxisme werd georeerd, behoorden ook tot de slechtste scenes uit deze lange film.