• 9.370.388 stemmen

Bak Ging Lok Yue Liu (2001)

Drama / Muziek | 114 minuten

Genre: Drama / Muziek

Alternatieve titels: Beijing Rocks / Bei Jing Le Yu Lu / 北京樂與路

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Mabel Cheung

Met onder meer: Daniel Wu, Geng Le en Shu Qi

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Bak Ging Lok Yue Liu

Michael reist met zijn band door het vasteland van China. Hoewel hier zijn roots liggen, beschouwt hij zich als een volbloed inwoner uit Hongkong en kijkt hij eerder neer op de mensen die op het vasteland wonen. Samen met Ping Lu en Yang Yin ontdekt hij echter de aangename kanten van hun geboorteplaats, hoewel het cultuurverschil moeilijk te overbruggen blijft.

Matig.

Rockband dramatjes, z'n zijn niet zo weggelegd voor mij. Een hoofdpersonage dat ergens gevangen zit tussen rebellie en de drang naar conformisme om een groter publiek te bereiken. Het einde is al vanaf het begin bekend en de film neemt verder niet al te veel risicos.

Verder vind ik Wu niet sterk genoeg om echt een dramatische rol te dragen. Als gladjakker komt hij er nog mee weg, maar als hij het rockbandje vervoegt wordt z'n personage net iets te dubieus.

Had ook niet zoveel met de poging tot hippe sfeer. Past sowieso al niet bij het rock-imago en de tussenstukjes (vaak met CG achtergrondjes) kwamen gewoon niet zo goed uit de verf. Vond het een rare combinatie, al komt deze film natuurlijk wel uit een tijd dat de hele HK cinema zoekende was (en de Chinese nog niet op volle toeren draaide).

Niet echt de moeite. Ook weer niet rampzalig, vooral naar het einde een paar leuke scenes, maar in z'n geheel iets wat snel vergeten zal zijn.

avatar van BBarbie

BBarbie

Om deze film te kunnen appreciëren moet je volgens mij thuis zijn in a) de cultuurverschillen tussen mainland en Hongkong Chinezen, b) de Chinese rockscene. Omdat ik beide niet ben, heb ik mijn focus maar gericht op het romantische achtergrondgebeuren. Helaas komt dat amper van de grond. Het is een haperend verhaaltje over twee bandleden, die beiden dingen naar de hand van een groupie, die mixed signalen afgeeft. Dat is het wel zo’n beetje. Een nogal saaie, vlakke film zonder hoogte- of dieptepunten. Matig.