• 9.378.508 stemmen

Help! Een Homo in de Klas (2010)

Documentaire | 70 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Doesjka van Hoogdalem

Met onder meer: Jurriaan Bles, Krzysztof Dobrowolski, Claudia van Deudekom

Plot Help! Een Homo in de Klas

Filmmaakster Doesjka van Hoogdalem volgde een jaar lang een aantal COC-voorlichters in hun rondgang langs de scholen in de regio Amsterdam. De camera staat midden in de groep en volgt de leerlingen in hun reacties op de verhalen van de voorlichters. De onthutsende, uitzichtloze, hoopgevende en ontroerende reacties geven een eerlijk beeld over hoe jongeren anno 2010 denken over homoseksualiteit. En als ze één ding duidelijk maken dan is het wel dat het geven van voorlichting nog steeds broodnodig is.

Panta Rei schreef:

De meeste machomannen hebben een voorkeur voor het andere geslacht, maar ondertussen kunnen ze vaak veel beter met het eigen geslacht opschieten.

Machomannen zijn m.i. ook een geval apart.

Nomak

Erwinner heeft hier natuurlijk gewoon 100% gelijk.

Homosexualiteit is tegen de natuur in. Het zou wat zijn als we allemaal enkel met ons eigen geslacht het bed in duiken. Doe dat een aantal jaren en het menselijk ras sterft uit.

Madecineman (moderator films)

Maar niet iedereen is homoseksueel natuurlijk

Nomak

Neen, maar je moet ook niet gaan doen alsof homoseksualiteit de doodnormaalste zaak van de wereld is. In dat geval zou het geen probleem mogen geven als iedereen homoseksueel zou zijn.

Madecineman (moderator films)

Je mist het punt... Homoseksualiteit is wel een doodnormale zaak. Het is een algemeen natuurlijk verschijnsel dat bij vele, vele diersoorten voorkomt. Het is voor een soort ook lang niet altijd zinvol dat ieder individu zich voortplant, dat is een christelijke misvatting geboren uit het gegeven; "Gaat heen en vermenigvuldigt u".

Een individu dat niet bijdraagt aan de voortplanting hoeft niet minder waardevol te zijn voor het in stand houden van de soort.

Elineloves

En daarbij, denk je dat de mensen die het overkomt, er zelf blij mee zijn? Je kunt nou eenmaal niet altijd bepalen op wie je verliefd wordt of aan wie je je hart verliest. Of je er nou gelukkiger van wordt als je het blijft wegdrukken en negeren, omdat er kortzichtige mensen zijn die het 'tegen de natuur in' vinden..

Madecineman (moderator films)

Precies, iedereen moet lekker doen waar hij/zij het gelukkigste van wordt. Liever 2 smoorverliefde mannen (of vrouwen) dan een huwelijk met 3 kinderen dat na 20 jaar strand omdat 1 van de 2 jarenlang gevoelens heeft lopen wegstoppen.

Erwinner

Ik hou ten alle tijden alle optie's open zoals mijn eerdere bericht, dus ben ik kortzichtig

Madecineman (moderator films)

Geen idee, zijn niet mijn woorden....

Elineloves

Ik vind het eigenlijk best vervelend, dit soort meningen nog steeds. We leven niet meer in de jaren 30. Toen ik voor het eerst verliefdheidsgevoel voor een vrouw kreeg, voelde ik me daar zo rot en onzeker bij. Maar het is nog veel en veel vervelender wanneer je het weg gaat stoppen.

Wel typisch dat veel mensen, en dan doel ik niet op iemand specifiek hier, 2 vrouwen minder ranzig vinden dan 2 mannen. In mijn ogen is daar geen verschil in.

Beter gezegd: mijn halfzus is lesbisch, getrouwd met een super lieve vrouw, hebben nu een kindje van 1,5 jaar en nu is mijn halfzus zelf ook zwanger. Ze is nog nooit zo gelukkig geweest, de relaties die ze heeft proberen aan te gaan met mannen 'omdat het zo hoort' zijn allemaal stuk gelopen omdat zij zichzelf niet kon zijn, maar moest doen wat 'goed was'. Belachelijk, als je zo moet leven.

Erwinner schreef:

Ik doel niet op een specifieke persoon hier, maar over alle negativiteit die (overal) geroepen wordt. Het is vies, smerig, onnatuurlijk, verkeerd.. bladiebla.

Nomak

Ik ga er niet verder over discussiëren, van mij mag iedereen doen wat ie zelf wil. Maar ik geef Erwinner gelijk als hij zegt dat het tegen de natuur in is.

mikey

'tegen de natuur' alsof er een soort van 'plan' bestaat, een pad, waarvan homoseksuelen af zijn.

Het is trouwens te allen tijde. En je moet voor de grap eens googlen op

400 Bad Request - google.nl

Erwinner

Ik geloof niet dat wij onder de dieren vallen. Daarnaast kunnen dieren, net als mensen, wel eens de fout in gaan, hou die optie open.

Nomak

Wat een bullshit alweer, alsof je alles met het dierenrijk moet gaan vergelijken. Er zijn diersoorten die hun eigen soortgenoten opeten. Moet ik dan ook mensen gaan opeten?

Is trouwens al overduidelijk hier uitgelegd wat er wordt bedoeld met 'tegen de natuur'.

Maar goed, ga lekker door met selectief lezen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het wordt tijd dat jullie zelf eens uit de kast komen volgens mij, jongens.

@erwinner

Ik begrijp nu al dat we het hier niet over eens kunnen worden..

Maar goed aangezien wij mensen en de dieren onder de 'natuur' vallen en 'goed en fout' een menselijk concept of toekenning...... lijkt mij de 'fout in gaan bij homoseksualiteit' een fantasie veelal ontsproten uit bijvoorbeeld religies (inderdaad iets menselijk en een concept).

Leland Palmer schreef:

Het wordt tijd dat jullie zelf eens uit de kast komen volgens mij, jongens.

Amen.

@erwinner

Ik begrijp nu al dat we het hier niet over eens kunnen worden..

Maar goed aangezien wij mensen en de dieren onder de 'natuur' vallen en 'goed en fout' een menselijk concept of toekenning...... lijkt mij de fout in gaan bij homoseksualiteit een fantasie veelal ontsproten uit bijvoorbeeld religies (inderdaad iets menselijk en een concept).

Vergeet je niet de planten erbij te nemen ter vergelijking?

avatar van otherfool

otherfool

Erwinner schreef:

Ik geloof niet dat wij onder de dieren vallen.

?

Homoseksualiteit is een stuk minder 'onnatuurlijk' dan kleren aandoen als het warm is, trouwen met 1 enkel persoon en ons leven in handen leggen van iets onvatbaars als 'de rechtstaat'. Dit gaat echt helemaal nergens over, sorry hoor.

Erwinner schreef:

Vergeet je niet de planten erbij te nemen als vergelijking?

Ik heb uberhaupt nog nooit 2 planten zien neuken.

mikey schreef:

Ik heb uberhaupt nog nooit 2 planten zien neuken.

Ik zag anders ooit eens twee wandelende takken...

mikey schreef:

k heb uberhaupt nog nooit 2 planten zien neuken.

Als planten neuken krijgen veel mensen ineens last van hooikoorts. Planten doen het de hele zomer en lente door en wij mensen maar snotteren van het plantensperma

Erwinner schreef:

Wij passen gewoon onder de zoogdieren en een begripsbepaling als goed of fout is iets puur menselijks.

mikey

Ja klopt, deze lente zag ik nog een pereboom met een appelboom. Ik pakte de Bijbel en sprak toen apocalyptische woorden jegens hen over dood en verderf.

Elineloves

En, nu zijn ze weer hetero en worden ze geaccepteerd door de andere bomen? Of blijven ze 'een naam houden'?

avatar van Observator

Observator

Madecineman schreef:

en een begripsbepaling als goed of fout is iets puur menselijks.

Precies. En dat is nou juist wat ons van de (zoog)dieren onderscheidt en de reden waarom we daar niet onder passen.

En ook de reden waarom dieren geen fouten kunnen maken @Erwinner.

Madecineman (moderator films)

Ik zeg niet dat er niets is wat ons onderscheidt van de overige zoogdieren maar er zijn tal van bewijzen om aan te nemen dat we taxonomisch wel degelijk vallen onder vervolgens: Het dierenrijk > gewervelde > zoogdieren > primaten > mensapen > mensachtige (Homo) > Homo Sapiens.

Onze naaste verwanten de Chimpansees en de Bonobos zijn genetisch voor 99% identiek en... Bonobnos zijn het gezelligste en vreedzaamste van allemaal vooral omdat ze heel veel sex hebben met elkaar. Mannetjes met vrouwtjes, vrouwtjes met vrouwtjes, mannetjes met mannetjes, met z'n tweetjes, z'n drietjes, viertjes of gewoon als teambuildingmiddag. Bonobos rules

avatar van Observator

Observator

Denk niet dat het in de genen zit. Er is zoveel meer dat ons onderscheidt van een aap, dan dat er overeen komt.

Maar wat betreft de discussie is het een wat gedurfde stelling van Erwinner, maar ik denk ook niet dat je te bang moet zijn voor de term afwijking, als in iets dat afwijkt van de norm.

Madecineman (moderator films)

Dat ligt er maar aan dus, ik denk dat de overeenkomsten groter zijn dan de meeste zullen vermoeden maar die discussie gaat wel weer wat erg voor hier.

Laat ik het zo zeggen we mogen dan wel een bijzondere diersoort zijn maar desalniettemin nog steeds een diersoort.