menu

Something Borrowed (2011)

mijn stem
2,77 (377)
377 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
113 minuten

geregisseerd door Luke Greenfield
met Ginnifer Goodwin, Collin Egglesfield en Kate Hudson

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud-studiegenoot én … Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en ze proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=HlG1rtb7Scg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van lil'angel
2,5
waaaatt? waarom niet ethan? die was 1000x zo leuker dan die verloofde! Jennifer Goodwin was echt geweldig, en john krasinski was ook heel erg goed en grappig, Kate hudson was oke, ze deed het oke maar verder.. niet echt een 'romcom' en volgens mij al helemaal geen 'happy end'

avatar van rebeccaharleman
3,0
Gezien tijdens een vlucht van Transavia. Had verwacht/gehoopt dat ze voor Ethan ging kiezen!! maar ja, wel vermaakt tijdens de vlucht!!

avatar van 606
2,5
606
rebeccaharleman schreef:
Gezien tijdens een vlucht van Transavia. Had verwacht/gehoopt dat ze voor Ethan ging kiezen!! maar ja, wel vermaakt tijdens de vlucht!!

Me to, maar vond er niet zo heel veel aan.

2,5 ster

avatar van blurp194
1,0
Als dit prul bedoeld was als romantische komedie, dan zijn ze de komedie toch weer vergeten ergens. Er valt absoluut niets te lachen namelijk. En romantisch kan ik het ook al niet vinden, dit doelloze relatiegetob. De hoofdpersonen in het verhaal lijken een wedstrijd te houden wie het meest onsympathiek overkomt - en die eer lijkt toch volledig aan Colin Egglesfield toe te komen. Wat een afstotelijk lelijke gladjakker trouwens. En dan Kate Hudson, die hier een sekreet speelt - maar wel slecht, ik heb haar nog nooit zo slecht zien spelen. Ginnifer Goodwin speelt al helemaal niet, verder dan een beetje bekketrekken komt ze niet. Verreweg de beste is John Krasinski dan nog, maar die heeft misschien vijf zinnen.

Waardeloos.

avatar van mnrk
3,0
The Hamptons are like a zombie movie directed by Ralph Lauren.

Dit was gewoon een standaard drama/romantiek/humor film.....

Het verhaal is natuurlijk al zo voorspelbaar, maar mede door het prima en leuke acteerwerk van de gehele cast blijft de film leuk om naar te kijken....

4,0
als je rond de dertig bent en single, kijken!!! Ik heb echtzitten genieten hoor. Veel herkenbare opmerkingen. Ook ik was niet echt gevallen voor dex, maar dat maakt niet uit. en wat heeft ie gele tanden op een zeker moment, ieeeeeeeeeee. dat ze dat erin gelaten hebben, want even verderop zijn ze weer mooi (gemaakt) wit!

leuke cast ook.

avatar van Madecineman
1,0
Madecineman (moderator)
Transavia en films blijft een ongelukkige combi.... Gezien op de vlucht naar Egypte bij gebrek aan beter.

Saaie doos valt op ruggengraatloze prettyboy. Anderhalf uur film over een enorme oetl%# van een kerel en een oversentimentele zeur van een vrouw die met haar dertigste al terugverlangt naar haar geweldige studietijd (4 jaar geleden ) want wat is het leven klote als je eenmaal een baan hebt zeg... Wat een ellende. Cliché na cliché veel saaier en doellozer worden films doorgaans niet. Het extra rondje boven de landingsstrip van Marsa Alam was spannender... En dat zegt veel!

1*

avatar van cantforgetyou
4,0
Wij vonden dit een leuke film. Zeker geen hoogvlieger, maar ook geen duf romannetje. Gewoon een lekkere wegkijk film. Ik heb me geen moment verveeld. Op een gegeven moment dacht ik wel, dat de film iets ingekort had mogen worden, maar algemeen voor dit genre 4 sterren.

0,5
Je zou op vluchten emotioneler zijn en daardoor romcom films beter vinden. Nou dat werkte dit keer niet. Mijn vakantie is nog nooit zo slecht begonnnen , wat een bocht probeert de regisseur ons voor te schotelen. Er gebeurt in de film helemaal niks. 1,5 uur lang over een clichématig slippertje.

avatar van Miszmi
2,5
Jammer dat het einde weer zo voorspelbaar was. Nadat Ethan zijn liefde verklaard hoopte ik toch op een onvoorspelbaar eind. Helaas was dit niet het geval, en wist ik na, ik geloof 5 minuten, het einde al. Film was redelijk vermakelijk, acteerprestaties veelal wel goed, alleen Kate Hudson vond ik niet zo denderend in deze film.

4,0
@ homerjay... Ik heb je stemmen eens uitgebreid door bekeken en ik ben werkelijk niet 1 romcom tegen gekomen waar jij een hoge waardering voor had. Dus blijkbaar ben je geen liefhebber. Dan is het toch wat tegenstrijdig om evengoed te stemmen op dit genre want zo haal je de waardering van de film ver naar beneden voor de liefhebber.

Ik vond dit namelijk wel een hele leuke film. Ook omdat ik van dit genre houdt.. En omdat ik dit zelf ook grotendeels heb meegemaakt kan ik me heel goed in de situatie verplaatsen.

Cast was goed en acteerwerk was ook goed. Goed vermaak voor elke avond!

avatar van 4leafclover
4,0
Van dit genre moet je inderdaad houden.
Voor degene die ervan houden...ow ow ow, wat is dit weer een heerlijk filmpje.
Van de romantische films vind ik dit er wel een in de categorie "One to Watch"

Trek je niets van de lage waarderingen aan als je liefhebber van dit genre bent,.....kijk de film en oordeel zelf

avatar van m1701
2,5
film viel heel erg tegen.
Acteerwerk was voor de rest niet verkeerd maar wat een ongelooflijk traag verhaal.
Ben blij dat het allemaal goedkomt, maar dit duurt zoooo lang.
Jammer. Maar chemie tussen Ginnifer en Collin was wel duidelijk voel/zichtbaar
2,5* leuk voor 1 xtje

1,0
hoe kun je nou verliefd blijven op zo'n oneerlijke, besluiteloze, afwachtende, gladde vent?

avatar van Tun-89
3,5
ik vond dit echt een leuke film
met genoeg grappige maar ook drama momenten.
leuke cast ook,
heerlijk filmpje voor herhaling vatbaar

3,5 *

avatar van scorsese
3,0
Aardige romcom waarin een vrouw in bed beland met de verloofde van haar allerbeste vriendin. Absoluut voorspelbaar en vanaf het begin ligt alles er al meteen dik bovenop. Ondanks dat de film nogal eens in herhaling valt, kijkt het toch allemaal wel lekker weg. En dit is toch grotendeels te wijten aan de charmante cast.

avatar van Fran
2,0
Ik vond het een redelijk maar matige romcom. Ik vond dat er weinig chemie was te vinden tussen de twee hoofdpersonen. Er was ook niet echt sprake van een opbouw van spanning tussen de twee. Het geheel kwam heel flauwtjes op me over en werd nergens echt romantisch.

Wat mij ook dwars zat is dat ik me niet kon voorstellen waarom Rachel nou verliefd was op Dex. Wat een slappeling was dat zeg. Ik vond hem heel erg onsympathiek door de manier waarop hij zich heel zwak opstelde en haar aan een lijntje liet. Hier kon ik absoluut geen sympathie voor opbrengen waardoor ik ook minder kon meeleven met het verhaal.

Qua humor blijft het ook in het midden. Ik kan me niet herinneren dat ik echt ergens over gelachen heb. Wat me wel beviel was Kate Hudson. Zij zette haar karakter als egocentrische, verwende maar toch wel goedbedoelende vriendin heel sterk neer.

avatar van nightbreed
1,5
Zeer matig en cliché met van die typische ééndimensionale karakters. De acteurs waren zeer matig, behalve Collin Egglesfield, die was gewoon slecht. Collin Egglesfield lijkt trouwens op een mislukt halfbroertje van Tom Cruise met de uitstraling van een dooie paling.
Pure tijdsverspilling als je het mij vraagt.

avatar van Aapje81
2,0
Kate Hudson zie ik graag maar hier was zelfs zij vermoeiend. Verder waren de personages nogal slap oppervlakkig en leeg en het einde is een complete deceptie. Het enige pluspunt is dat Kate Hudson nog altijd erg leuk is om naar te kijken maar dat kan helaas niet worden gezegd van deze film.

Matig

avatar van KijkopFilm
2,5
Inderdaad jammer hoe het eindigd. En dat ze niet iets leuks voor Ethan hebben verzonnen. Ik vond het jammer voor Ethan.

avatar van WanderingStar
nightbreed schreef:
Collin Egglesfield lijkt trouwens op een mislukt halfbroertje van Tom Cruise met de uitstraling van een dooie paling.


Hahahahahahahahahahaha de gelijkenis had ik wel gezien ja, maar zo accuraat zou ik het niet hebben kunnen beschrijven

avatar van TimZor
3,0
Ik vond het best een vermakelijke film lekker verstand op nul en relaxed kijken.
KijkopFilm schreef:
Inderdaad jammer hoe het eindigd. En dat ze niet iets leuks voor Ethan hebben verzonnen. Ik vond het jammer voor Ethan.
Maar voor de rest als je niet te veel eisen stelt is het gewoon vermakelijk.

4,0
Wow, dit was onverwachts een héél mooie film. En vond hem helemaal niet voorspelbaar.
Zeer romantisch, met hier en daar grappig momenten en sommige situaties heel herkenbaar.
En een goeie cast!
4*

avatar van Gwen80
3,0
Eigenlijk best grappig en bizar als je erover nadenkt hoe moeilijk mensen doen met relaties, dat is allemaal omdat we diep kunnen denken. Andere diersoorten kiezen gewoon binnen een seconde en zonder nadenken voor elkaar.

avatar van Gwen80
3,0
rekjikmlif schreef:
hoe kun je nou verliefd blijven op zo'n oneerlijke, besluiteloze, afwachtende, gladde vent?

En lelijk bovendien!

Dick2008
Het verbaast met best dat dit misbaksel van een film nog financieel succesvol was. Van Kate Hudson las ik eens ergens bij IMDb, dat ze de camera naar zich toe trekt om alle aandacht naar zich toe te halen waardoor andere acteurs minder kans krijgen. En dat is in deze film ook. Hoewel ze best wel leuke films heeft gemaakt. Heb deze film alleen gekeken omdat Ginnifer Goodwin erin speelt. Leuke meid. Dat viel me ook al op in Win a Date with Tad Hamilton! (2004). Maar ze had toch wel een betere kans mogen krijgen dan in deze film. Misschien de volgende keer, mocht dat er van komen, dat deze film me dan beter bevalt. Want dat was met die andere film ook. Maar vooralsnog was er niks aan. 2.0

avatar van pumbaaaaaaaaaa
3,0
TimZor schreef:
Ik vond het best een vermakelijke film lekker verstand op nul en relaxed kijken.
(quote)
Maar voor de rest als je niet te veel eisen stelt is het gewoon vermakelijk.


Dan wordt het dringend tijd dat je de boeken van Emily Griffin ontdekt. Er is een vervolg op het boek waarop deze film werd gebasseerd en dat gaat helemaal over Darcy, haar zwangerschap en haar bezoek aan Ethan in Engeland

avatar van pumbaaaaaaaaaa
3,0
Het boek waarop deze film werd gebasseerd is gewoonweg geweldig! Het was Emily Griffins debuut en wat mij betreft meteen een schot in de roos

De film is goed, maar niet geweldig. Kate Hudson is enorm vervelend in deze film, ze legt de persoonlijkheid van Darcy er te dik op wat mij betreft. Er had wel wat meer van het geflirt na de eerste nacht tussen Rachel en Dex in de film mogen zitten

avatar van IH88
2,5
“You're an asshole!”
“Yeah, maybe I am. But i'm the only asshole here who gives a shit about you.”


Aardige romcom. Het probleem van Something Borrowed is dat de verkeerde acteurs de hoofdrollen hebben gekregen. Want John Krasinski is de MVP van de film, maar hij wordt weggestopt in een bijrol. Goodwin en vooral Egglesfield zijn saai en matig, en wat Kate Hudson aan het doen is weet ook zij waarschijnlijk nog steeds niet. Is dit dezelfde actrice uit Almost Famous? Het einde is ook waardeloos, en ik had gehoopt dat Ethan en Rachel bij elkaar zouden komen (hoewel hij waarschijnlijk beter verdient). Laat die saaie Dex maar lekker in de stront zakken. Een gemiste kans.

avatar van Onderhond
2,5
Degelijke romcom.

Maar wel eentje die niet eens de moeite doet om met een origineel gegeven te komen. Alle plotlijntjes, "verrassingen", ontwikkelingen en personages lijk je al eens eerder gezien te hebben, in erg soortgelijke films, boeken en series. Voer voor de echte liefhebber dus.

Verwacht je dus aan veel voorspelbaarheid, een einde dat je al vanaf de eerste minuut ziet aankomen en een combo van romantiek en humor die bijna wetenschappelijk is. Maar gelukkig worden de rollen aardig ingevuld, en heerst er een zomers sfeertje waardoor het toch best makkelijk wegkijkt allemaal. Het leuke bij dit soort films is toch dat het drama nooit écht dramatisch is, en vaak niet langer aansleept dan een minuutje of twee.

Wie niet van romcoms houdt moet deze sowieso niet bekijken, maar anders is het wel een degelijk filmpje. Niet ééntje die er op eender welk vlak positief uitspringt, maar als tussendoortje wel gewoon z'n ding doet. Doorsnee genre filler met andere woorden.

2.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 06:32 uur

geplaatst: vandaag om 06:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.