• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Hwang Jung-min, Ryoo Seung-bum en Hae-Jin Yoo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Bu-dang-geo-rae

"Justice is a deal."

Een seriemoordenaar jaagt op schoolkinderen en na vijf slachtoffertjes bemoeit zelfs de president zich met de zaak. Als de enige verdachte om het leven komt, stijgt de druk op de politie. Politieagent Choi Cheol-Gi ziet deze zaak als de laatste kans op promotie, wat hem ondanks zijn staat van dienst nooit werd gegund. Hij sluit een deal met gangster Jang Suk-Gu om een mogelijke verdachte in de val te laten lopen. Hiermee komt hij in conflict met officier van justitie Joo-Yang, wiens sponsor deze verdachte is. Langzamerhand worden het schimmige achterkamertjessteekspel belangrijker als de zoektocht naar de moordenaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Choi Cheol-gi

Detective Lee

Journalist Kim

avatar van gauke

gauke

Spannende, snelle, gewelddadige en ingewikkelde actiethriller vol droge humor, die niet altijd even duidelijk is of logisch lijkt.

avatar van stinissen

Aan die droge humor gaat de film ten onder helaas...

avatar van J.T.O

J.T.O

Ow, ik had deze film score hier bij MM veel hoger verwacht. Begin was een beetje verwarrend en beetje gokken, maar na korte tijd werd alles al snel duidelijk. Zeker een spannende film

avatar van MENEER L3GIOEN

MENEER L3GIOEN

Vermakelijke prent met grappige humor en leuke dynamiek in personages en situaties, maar uiteindelijk is het een film die ten onder gaat door de volheid van het verhaal. Het voelt allemaal aan als teveel. Er is niks mis met lange verhalen met een diepzinnige uitwerking/ontwikkeling, maar hier kreeg ik toch wel het idee dat de schrijver teveel ideeën op de vork nam dan nodig was waardoor het helaas voor een gedeelte ook wat saai en onnavolgbaar is.