• 9.370.356 stemmen

Den Magiske Juleæske (2016)

Animatie / Familie | 78 minuten

Met onder meer: Bodil Jørgensen, Rasmus Bjerg en Albert Rudbeck Lindhardt

Gesproken taal: Deens

Releasedatum: 7 december 2016

Plot Den Magiske Juleæske

Julius woont in een weeshuis. Zoals elk jaar kijkt hij erg uit naar Kerstmis, want dan komt de Kerstman op bezoek. Maar wanneer de oudere jongens beweren dat de Kerstman eigenlijk het schoolhoofd is dat zich heeft verkleed, verliest Julius zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot er iets vreemds gebeurt: via een magische doos komt Julius in winterland terecht. Daar moet hij de Kerstman zien te vinden voor de grote dag is aangebroken.

Krampus (stemrol)

Inger (stemrol)

Santa Claus (stemrol)

Herman (stemrol)

Julius (stemrol)

Piv (stemrol)

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Ik ben geloof ik niet direct de doelgroep, maar ik dacht, een kinderfilm, dat kan nooit kwaad. Het was best mooi gemaakt. Het verhaal was nogal rechtlijnig en de karakters extreem eendimensionaal (goed of slecht). Dat zal bij het genre horen misschien, ik heb er niet echt veel kennis van. Niet direct mijn glaasje wijn dit, maar voor de doelgroep is het denk ik een prima film.

Waarschuwing voor ouders en jonge kinderen: In de zaal zaten drie kinderen. Twee ervan, ik schat ze een jaar of vijf, zes, liepen na een half uur weg. Dat was direct na de scène waarin de Kerstman in vier stukken werd gehakt en begraven. Het derde kind, ze zal acht of negen zijn geweest, leek het een prima film te vinden. Na afloop maakte ze met haar handen figuurtjes op het grote scherm, door ze voor de projector te houden. Dat kon ze niet echt goed.